F.A.Q. - Intrebari Frecvente


WebDesign

Care este utilitatea unui site web? Care este utilitatea unui site web?

Care este utilitatea unui site web?

Exista zeci de motive care ar putea sa va convinga de necesitatea unui site web.
In primul rand, un website poate fi vizitat de milioane de persoane, potentiali clienti. In al doilea rand, clientii pot afla de produsele si serviciile dumneavoastra, din confortul biroului sau casei proprii.
Indiferent de domeniul de activitate, un site web va contribui in mod cert la extinderea afacerii dumneavoastra.

De ce conteaza imaginea site-ului web? De ce conteaza imaginea site-ului web?

De ce conteaza imaginea site-ului web?

Vizitatorii site-ului dumneavoastra percep calitatea serviciilor sau a produselor si prin intermediul designului. Prima impresie a unui client, sau a unui potential client, depinde de imaginea website-ului, daca este usor de navigat, probabilitatea de a atrage clienti devine mult mai mare.

Ce inseamna website de prezentare? Ce inseamna website de prezentare?

Ce inseamna website de prezentare?

Ganditi-va la site-ul de prezentare ca la cartea dvs. de vizita de pe internet, asa va vor cunoaste si evalua oamenii, in functie de cat de bine se prezinta site-ul.

Cat costa un site? Cat costa un site?

Costul unui site web este influentat de mai multi factori, cum ar fi:

 • functiile necesare
 • amploarea sau complexitatea proiectului
 • daca mai este prezentat si in alte limbi, decat in romana, pentru ca este necesara traducerea la un traducator autorizat
 • daca este optimizat si pentru alte dispozitive, cum ar fi cele inteligente (smartphone)

Majoritatea clientilor au obiective si perspective diferite, din acest motiv este dificil sa se stabileasca preturi standard. Pretul corect (si exact) pentru un proiect de web design se poate stabili doar dupa una sau mai multe discutii cu clientul, se face o analiza detaliata in functie de cerintele dvs.

Cat dureaza un proiect de webdesign? Cat dureaza un proiect de webdesign?

Cat dureaza un proiect de webdesign?

La fel ca si in cazul costului, durata necesara pentru finalizarea proiectului de web design depinde de complexitatea proiectului. De obicei, in urma analizei preliminare a nevoilor si obiectivelor clientului, furnizam durata de executie.

Care sunt etapele de efectuat pana la lansarea unui site web (si dupa)? Care sunt etapele de efectuat pana la lansarea unui site web (si dupa)?

Care sunt etapele de efectuat pana la lansarea unui site web (si dupa)?

Foarte schematic si simplificat, este vorba de pasii urmatori:

 • Pasul 1. Analizarea cerintelor dvs.
 • Pasul 2. Identificarea obiectivelor site-ului web si a cerintelor suplimentare
 • Pasul 3. Designul site-ului web si aprobarea de catre client
 • Pasul 4. Programarea si testarea site-ului
 • Pasul 5. Optimizarea site-ului pentru motoare de cautare (titluri, descrieri, cuvinte cheie pentru fiecare pagina)
 • Pasul 6. Lansarea site-ului pe domeniul dvs.
 • Pasul 7. Actualizarea site-ului - Este necesara reimprospatarea continutului periodic, astfel, motoarele de cautare vor determina reindexarea site-ului.
Cum sa atrag mai multi vizitatori pe site? Cum sa atrag mai multi vizitatori pe site?

Cum sa atrag mai multi vizitatori pe site?

Nu exista o solutie unica, ci mai degraba un ansamblu de tehnici, care difera, usor, de la caz la caz. Priviti cateva tehnici de acest gen:

 • Continutul site-ului trebuie sa fie relevant si interesant pentru cei pe care doriti sa-i atrageti.
  Domeniul site-ului trebuie sa reflecte continutul, de exemplu daca detineti site-ul "PensiuneaX.ro" din orasul Y si oferiti cazare, este in zadar sa folositi descrieri in care sa scoateti in evidenta merele verzi din gradina pensiunii, ci incercati sa folositi pe cat de mult posibil cuvintele cazare Y, pentru ca asta cauta turistii.
 • Optimizarea pentru motoarele de cautare. Merge mana in mana cu continutul interesant al site-ului.
 • Marketing prin email (trimiterea de newslettere)
 • Social Media: Facebook, Google Plus, LinkedIn, Twitter (pe masura ce timpul trece, retelele de socializare devin din ce in ce mai populate, astfel afacerea dvs. ar beneficia de un mare plus daca este promovata in acest fel)
 • Reclama PPC (pay-per-click). Este de obicei reclama care apare in Google, in partea dreapta a unei pagini de rezultate, sau pe alte site-uri afiliate la Google, sub forma de reclama textuala (de obicei NU sunt bannere grafice sau animate). O alta retea (romaneasca, de data asta) de reclama PPC este Neogen.
 • Reclama off-line. Folositi orice ocazie pentru a afisa si promova numele site-ului dumneavoastra. De exemplu, pe masinile firmei, pe toate materialele promotionale ale firmei, realizati flyere si distribuiti-le, etc.
 • Marketing viral. Suna nesanatos, dar nu e :) Este vorba de obicei de spoturi video sau audio care sunt suficient de amuzante ca sa-l determine pe cel care le vede sa le trimita prietenilor sai. Spotul respectiv contine si reclama firmei sau produsului dumneavoastra, de obicei la sfirsit, sau dedus din context. Spotul se propaga singur, fiind trimis de la un utilizator la altul. Un caz concret de marketing viral este reprezentat de spoturile audio Erdeesh, chiar daca ele nu fac reclama unui site.

Acestea sunt doar o parte din tehnicile posibile.

Cat de frecvent trebuie sa-mi actualizez site-ul? Cat de frecvent trebuie sa-mi actualizez site-ul?

Cat de frecvent trebuie sa-mi actualizez site-ul?

De preferat, la o perioada de timp. Site-ul unei firme se poate actualiza la o zi, o saptamana, o luna etc., depinde de cat de mult comunicati cu audienta site-ului dvs.

De aceea se recomanda ca firma de web design care va realizeaza site-ul sa va puna la dispozitie posibilitatea ca dvs. sa il puteti actualiza, in mod direct. Acest lucru se face cu un sistem de administrare sau de Content Management.

Daca actualizarile sunt rare, puteti apela la firma respectiva, pentru a le face in locul dvs.

Ce inseamna SEO? Ce inseamna SEO?

Ce inseamna SEO?

SEO (Search Engine Optimization: Optimizare pentru motoare de cautare) este un ansamblu de activitati efectuate asupra site-ului si asupra mediului in care activeaza site-ul web, prin care se sporesc sansele acestuia de a fi gasit usor prin folosirea motoarelor de cautare.

Ce factori influenteaza succesul site-ului in motoarele de cautare? Ce factori influenteaza succesul site-ului in motoarele de cautare?

Ce factori influenteaza succesul site-ului in motoarele de cautare?

Mai jos aveti enumerati o parte din acesti factori:

 • bogatia si relevanta continutului
 • numarul de site-uri care au link catre site-ul dumneavoastra
 • importanta acestor site-uri
 • calitatea activitatilor de optimizare pentru motoarele de cautare
 • cuvintele cheie alese cu cat sunt mai generale, cu atat va scad sansele de a ajunge in primele pozitii. Cuvintele generale (de exemplu: web design sau design web, imobiliare, vanzari etc.) sunt vizate de foarte multe site-uri, deci concurenta pentru primele pozitii e foarte mare, singura sansa de a ajunge inaintea lor, este sa achizitionati reclama de la google, care se ofera pe anumite cuvinte cheie.

Site-uri E-Commerce

Ce reprezinta comertul electronic? Ce reprezinta comertul electronic?

Ce reprezinta comertul electronic?

Comertul electronic este termenul folosit sa descrie vanzarea de bunuri sau servicii pe Internet. In general, doar simpla creare a unui site web, care sa prezinte si sa promoveze serviciile si produsele dumneavoastra, poate fi considerata comert electronic.

Chiar am nevoie de un magazin online? Chiar am nevoie de un magazin online?

Chiar am nevoie de un magazin online?

Daca cititi acest text, inseamna ca sunteti deja pe jumatate convins sa extindeti afacerea dumneavoastra si online. Se asteapta ca vanzarile online sa totalizeze anul viitor circa 11 miliarde euro, si aceasta este o estimare conservatoare; cu cat mai multi oameni din jurul lumii obtin acces la Internet, comertul electronic si vanzarile online vor deveni o a doua natura a consumatorilor si a afacerilor in acelasi timp.
Este foarte probabil sa se ajunga la vorba lui Bill Gates, "In viitor afacerile vor fi de doua feluri pe internet sau deloc."

Tranzactiile online sunt sigure? Tranzactiile online sunt sigure?

Tranzactiile online sunt sigure?

Desigur ca daca clientii dumneavoastra vor folosi cardul de credit sau debit ca metoda de plata online vor dori sa fie siguri ca informatiile transmise sunt in siguranta. Daca clientii nu se simt confortabili cu nivelul de securitate al magazinului online in mod sigur acestia nu vor achizitiona produse. Cea mai buna metoda de a inlatura grijile clientilor privind siguranta informatiilor transmise online este securizarea magazinului virtual folosind certificatul SSL (Secure Sockets Layer) care va oferi mai multa siguranta clientilor.


Virtual Tours

Ce este un Tur Virtual? Ce este un Tur Virtual?

Ce este un Tur Virtual?

Un tur virtual este simularea digitala a unei locatii existente compusa dintr-o succesiune de fotografii executate dintr-un punct fix. Ele pot utiliza elemente multimedia cum ar fi sunete, naratiune, texte, logo, imagini sau continut html.

De ce este necesar un tur virtual? De ce este necesar un tur virtual?

De ce este necesar un tur virtual?

Turul virtual este un produs online care permite potentialului cumparator sa viziteze in orice zi si la orice ora locatia de care este interesat, fara sa il coste timp sau bani. Acest instrument de marketing va aduce un beneficiu enorm in orice domeniu de activitate deoarece locatia poate fi vizualizata de multi clienti intr-un timp foarte scurt, de catre persoane din orice alt oras sau tara.

In cat timp se poate realiza un tur virtual? In cat timp se poate realiza un tur virtual?

In cat timp se poate realiza un tur virtual?

In functie de complexitatea proiectului, un tur virtual poate dura intre 48-72 ore.

De ce este nevoie pentru realizarea unui tur virtual? De ce este nevoie pentru realizarea unui tur virtual?

De ce este nevoie pentru realizarea unui tur virtual?

Turul virtual are la baza aplicatia flash care este utilizata pe 99% dintre calculatoare si device-uri portabile. Prin intermediul obiectelor flash, se poate creste dinamismul unei pagini ?i facilita interac?iunea cu utilizatorul.

Se pot vizualiza tururile virtuale pe dispozitive mobile, cum ar fi iPhone si iPad? Se pot vizualiza tururile virtuale pe dispozitive mobile, cum ar fi iPhone si iPad?

Se pot vizualiza tururile virtuale pe dispozitive mobile, cum ar fi iPhone si iPad?

Tururile noastre virtuale sunt pe deplin compatibile cu orice dispozitiv mobil. Sistemul nostru va detecta automat device-ul utilizat si va folosi o metoda de afisare compatibila cu acesta.

Oferiti servicii si in alte orase din tara? Oferiti servicii si in alte orase din tara?

Oferiti servicii si in alte orase din tara?

Da, oferim servicii in orice localitate din tara, in situatia in care clientul suporta cheltuielile de transportului si cazare acolo unde este cazul.

Pentru a putea vedea un scurt portofoliu de website-uri puteti accesa MODELELE NOASTRE