Cofetaria Calipso din Oradea, judetul Bihor, a luat fiinta in anul 1952, sub numele de ‘Trustul Alimentatiei Publice Locale Oradea’, functionand pe principiul gestiunii economice, fiind inzestrata cu fonduri fixe si mijloace circulante proprii, avand personalitate juridica, incheind bilant contabil propriu, cu cont la Banca Nationala sucursala Bihor si la Banca de Investitii Oradea.

Cofertaria Calipso dispunea de 150 de unitati proprii de desfacere in 1990, in 2013 situatia fiind complet modificata, avand 2 unitati: Complexul Pigalle din Rogerius(cofetarie, bar de zi, terasa, laborator propriu), Resto Bar ‘Colors’, celelalte spatii fiind inchiriate unor agenti economici ce isi desfasoara activitati proprii in ele.
Cofetaria Calipso aprovizioneaza cu produse de patiserie si cofetarie restaurantele hotelurilor din Baile Felix ale SC Turism Felix SA dar si altor agenti economici din Oradea, cofetaria dispunand de mijloace de transport auto izoterme cu care se transporta aceste produse dar si pentru aprovizionarea pentru unitatile proprii.

Cofetaria Calipso are o traditie de aproape 20 de ani in domeniul alimentar, iar investitiile din ultima perioada au permis cofetariei sa dezvolte o capacitate mare de productie prin cele 2 laboratoare proprii, dorind sa isi extinda in viitorul apropiat aria de distributie a produselor proprii si in judetele invecinate.

Cofetaria Calipso – perspectivele sunt excelente, iar noi speram, prin seriozitate si ambitie, sa le confirmam.