Itt áll a két nagypárt jelöltje

Contact

Itt áll a két nagypárt jelöltje

Eleinte nem vették olyan komolyan, mint a többi szívbetegséget, bár szívrohamot imitál, és súlyos – akár végzetes is lehet.

“Ez nem olyan jóindulatú állapot, mint azt eredetileg gondolták” – mondja Scott Sharkey, MD, a Minneapolis Heart Institute Foundation kutató kardiológusa, és szívmegálláshoz vezethet. Az American Journal of Medicine 2015 februárjában megjelent klinikai tanulmányok áttekintése szerint azok az emberek, akiknél más egészségügyi állapotok, például elhízás, magas vérnyomás, diszlipidémia, cukorbetegség és dohányzás szenvednek, nagyobb valószínűséggel tapasztalnak tako-tsubo kardiomiopátiát.

A “megtört szív szindróma” tünetei

A Tako-tsubo kardiomiopátiát, más néven stressz-kardiomiopátiát 1991-ben ismerték fel először Japánban. A nők körében gyakoribb; a férfiak az esetek mindössze 10 százalékát teszik ki. A tünetek hirtelen jelentkeznek, és lehetnek mellkasi fájdalom és hirtelen légszomj. Bár gyakran egy tragikus esemény okozza a kiváltó okot, a tünetek néhány esetben váratlanul is megjelenhetnek. Az állapotot még jelentették is, miután váratlan jó híreket kaptak.

„A stresszes kardiomiopátia azt jelenti, hogy mindenkinek vannak stresszes eseményei, de a betegek körülbelül 15 százaléka nem” – mondja Dr. Sharkey.

A betegségben szenvedő emberek általában rendellenes eredményeket mutatnak az echokardiogram teszt során. Az állapot végleges diagnosztizálása érdekében az orvosok angiogramot adnak be, hogy kizárják az elzáródott artériákat. Szív-MRI-t vagy CT-vizsgálatot is használnak a szív bal kamrájának vizsgálatára, amely a tako-tsubo kardiomiopátiával különálló módon összehúzódik.

A szív kóros összehúzódásai kezelhetők, és általában egy-négy hét után elmúlnak, mondja Sharkey. „Az állapot diagnózisának egy része megköveteli, hogy ez bekövetkezzen. Így néha a diagnózist csak idő elteltével lehet biztosan felállítani. ”

Szívelégtelenség és Tako-tsubo kardiomiopátia

Sharkey és munkatársai több mint 200 tako-tsubo kardiomiopátiás beteg kórtörténetét vizsgálták meg a Minneapolis Heart Institute-ban. Meghatározták a betegek egy kis csoportját, akiknek szintén súlyos szívelégtelensége és alacsony vérnyomása volt. Ezek a betegek agresszív kezeléseket kaptak, például vérnyomásnövelő gyógyszereket és légzőgépeket. A csoport 45 betegéből 9 az orvosi beavatkozás ellenére meghalt. Az elhunyt betegek mindegyike nő volt, és mindegyiküknek más kockázata is volt, például előrehaladott stádiumú rák, Alzheimer-kór, előrehaladott életkor vagy agyvérzés.

A tako-tsubo cardiomyopathiában és súlyos szívelégtelenségben szenvedő 45 beteg teljes kórházi halálozási aránya 20 százalék volt. Ez magasabb, mint a szívelégtelenségben és a szívinfarktusban vagy szívinfarktusban szenvedő betegek tipikus kórházi halálozási aránya. A tanulmány eredményei fontosak, mondja Sharkey, mivel lépést tesznek a tako-tsubo kardiomiopátia valódi súlyosságának meghatározása felé.

„A valódi halálozási arány csak akkor válik nyilvánvalóvá, ahogy szélesebb tapasztalatunk van ezzel kapcsolatban” – mondja Sharkey.

A jó hír az, hogy a tako-tsubo cardiomyopathiában szenvedő betegek túlélik, akiknek a szívelégtelenségen kívül más egészségügyi állapotuk nincs. Ez azt jelzi, hogy az egyébként egészséges emberek valószínűleg felépülnek a megtört szív szindrómából, még akkor is, ha vele együtt szívelégtelenségük is van, mondja Sharkey. A klinikai jelentések megerősítik, hogy a tako-tsubo cardiomyopathia miatti kórházi halálesetek ritkák.

Sharkey reméli, hogy az orvosi közösség átfogóbb irányelveket dolgoz ki a megtört szívszindrómában szenvedők kezelésére, beleértve a leghatékonyabb gyógyszereket is. Sharkey hozzáteszi, hogy a szívelégtelenség és a törött szív szindróma agresszív kezelése az esetek túlnyomó többségében sikeres lesz. A betegek családja vigasztalódhat azzal a ténnyel, hogy szeretteik valószínűleg túlélik a tako-tsubo kardiomiopátiás élményt.

“Annak ellenére, hogy nagyon betegnek tűnnek, ha nincs más súlyos egészségügyi állapotuk, amely hozzájárul az egészségi állapotukhoz, akkor ez egy nagyon túlélhető esemény” – mondja Sharkey.

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

Legújabb szívegészségügy

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27

6 dolog, amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Találja meg a választ a védőoltás beszerzésével és az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdéseire.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 5

Az American Heart Association hivatalossá teszi a Heart-Mind Kapcsolatot

 Az AHA szerint a mentális és a szív- és érrendszeri egészséget összekapcsoló kutatások elérték a kritikus tömeget. És lehet cselekedni is.

Írta: Allison Young, 2021. március 26

A testmozgás, nem a tesztoszteronterápia, javítja az artériák egészségét középkorú és idősebb férfiakban

Annak ellenére, hogy a tesztoszteronterápia növelheti ennek a férfi nemi hormonnak a szintjét, egy új klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy ez nem segít a belső bélés kialakításában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

Az éneklő sebészek új zenét adnak ki a szív hónapjában

A duó második EP-jének célja, hogy felhívja a figyelmet, és arra ösztönözze a hallgatókat, hogy szívük egészségét helyezzék előtérbe.

Írta: Katie Williams 2021. február 26

Sok idős felnőtt szed aszpirint a szív egészségére, még akkor is, ha ez nem ajánlott

Azok a 75 év felettiek, akiknek soha nem volt szív- és érrendszeri eseményük, például szívinfarktus vagy szélütés, nem valószínű, hogy profitálnak a napi aszpirinből. De egy új. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 24

A transznemű nők az életkor előrehaladtával egyedi szívkockázatokkal küzdenek

A nemi hovatartozást megerősítő hormonkezelés idővel olyan szív- és érrendszeri kockázatokat jelent a transznemű nők számára, amelyek eltérnek a nőket fenyegető kockázatoktól. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 22

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: mit kell tudnia szíve egészségéről

A Castle Connolly Top Doctorként elismert haladó szívelégtelenség és transzplantációs kardiológiai szakember válaszol a szív megtartásával kapcsolatos kérdésekre. . .

2021. február 22-ig

A fiatal fekete felnőttek sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a szívátültetés után

Egy új tanulmány szerint a fiatal fekete felnőttek kétszer nagyobb valószínűséggel halnak meg a beavatkozást követő egy éven belül.

Szerző: Jordan M. Davidson 2021. február 5

Artériás károsodáshoz kötődő terhességi cukorbetegség évekkel a terhesség után

Azoknál a nőknél, akiknek terhességi cukorbetegségük van a terhesség alatt, fokozott a kockázata az úgynevezett koszorúér meszesedésnek – a felhalmozódó lepedéknek. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 2"

A nikotin, a stressz és az erős alkoholfogyasztás károsan befolyásolhatja a szervezet védekezőképességét. Shutterstock (3)

Nem meglepő, hogy a gyakori kézmosás, a teljes védőoltás, az elegendő alvás és az egészséges táplálkozás hatékony módja a vírusok és más kórokozók elleni védekezésnek. Lehet, hogy nem veszi észre, hogy életében más tényezők is veszélyeztethetik a szervezet védekező képességét.

A szabadidő eltöltése, a stressz szintje, az alkoholfogyasztás gyakorisága, a fizikai aktivitás, és még a belélegzett levegő is hatással lehet az immunrendszerre.

Feszültség

A Nemzeti Rákkutató Intézet szerint a hosszan tartó intenzív stressz hatással lehet az immunrendszerre. A stressz fokozza az agyban a kortizol hormon termelését, ami rontja a fertőzésekkel küzdő T-sejtek működését – magyarázza John Spangler, MD, az észak-karolinai Wake Forest Baptist Medical Center család- és közösségi orvostan professzora.

Az Országos Mentális Egészségügyi Intézet (NIMH) szerint a barátok támogatása, a prioritások meghatározása, a rendszeres testmozgás és a relaxációs technikák, például a jóga és a tai chi gyakorlása segíthet a stressz enyhítésében.

Magányosság

A Journal of Neuroimmunology 2014 decemberében megjelent tanulmánya szerint a magányos érzés károsíthatja az immunrendszert. A patkányokon végzett kutatás azt találta, hogy a magányhoz kapcsolódó fokozott szorongás az immunrendszer fokozott elnyomásához és nagyobb oxidatív stresszhez vezet. szabad gyökök okozta károsodás. A Psychological Science folyóiratban 2015 februárjában megjelent kutatás azt sugallja, hogy ha valakit egyszerűen átölelünk, az stresszoldó hatású lehet, és csökkenti a betegségekre való hajlamot.

Mozgásszegény életmód

Az American Journal of Preventive Medicine 2012. januári tanulmánya szerint idővel a túl sok ülés és a testmozgás elkerülése befolyásolhatja a szervezet fertőzésekkel szembeni leküzdését. Életkortól, nemtől és egyéb káros szokásoktól, mint például a dohányzás és az ivás, a mozgásszegény életmód összefügg a korai halálozás fokozott kockázatával. Végül az inaktivitás az immunrendszer károsodásához, gyulladásokhoz és más krónikus betegségekhez vezethet – figyelmeztet a tanulmány. A NIMH tanácsa szerint segíthet 30 perc rendszeres testmozgás ütemezése a napi rutinban.

Túl sok gyakorlat

A kanapé burgonyának lenni rontja az immunrendszert, de az ellenkező véglet is megviselheti. Az Acta Clinica Croatica 2012. decemberi áttekintése szerint a túl sok megerőltető testmozgás, az úgynevezett túledzés szindróma, legyengítheti a szervezetet, és sebezhetőbbé teheti a fertőzésekkel szemben. Egy 2014-es tanulmány azonban azt sugallja, hogy a rendszeres, mérsékelt fizikai aktivitás kevésbé érzékeny a vírusokra.

Nikotin

Függetlenül attól, hogy hagyományos cigarettát vagy e-cigarettát szív, továbbra is ki van téve a nikotinnak, ami káros hatással lehet az immunrendszerére. A nikotin növeli a kortizolszintet, miközben csökkenti a B-sejtes antitestek képződését és a T-sejtek antigénekre adott válaszát, magyarázza Dr. Spangler. A PLOS One-ban 2015 februárjában közzétett, egereken végzett tanulmány eredményei szerint az e-cigaretta gőze károsíthatja a tüdőt, és fogékonyabbá teheti a fertőzésekre. A kutatók arra figyelmeztettek, hogy az e-cigaretta nem biztonságos, mivel gőzük szabad gyököket tartalmaz légúti gyulladást, valamint a baktériumok és vírusok elleni védekezés károsodását okozhatja.

Ultraibolya sugárzás

Az egyes légszennyező anyagok szintjének emelkedése lebontja az ózonréteget, növelve a nap káros ultraibolya (UV) sugárzásának mértékét. A Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) szerint ez a bőrrák, a szürkehályog és az immunrendszer gyengülésének növekedéséhez vezethet. A környezeti UV-sugárzásnak való kitettség az immunválasz kiváltásáért felelős sejtekre is hatással lehet, növelve a fertőzések kockázatát, és esetleg csökkentheti a bőrrák elleni védekezést – figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet. Az EPA tanácsa szerint napszemüveg, védőruházat és SPF 30 vagy magasabb fényvédő krém használata segíthet.

Diéta

A Nutrition Journalban megjelent 2014. júniusi áttekintés szerint a telített zsírokban gazdag étrend rontja az immunrendszert, és a sónak és a cukornak is lehetnek negatív hatásai. A Proceedings of the Nutrition Society 2012. májusi áttekintése szerint az elhízás hatással van az immunrendszerre azáltal, hogy csökkenti a fertőzések leküzdéséhez szükséges fehérvérsejtek számát és működését. Az Amerikai Táplálkozási és Dietetikai Akadémia hangsúlyozza, hogy a helyes táplálkozás elengedhetetlen az egészséges immunrendszerhez.

Alkohol

Még egy túlzott ivás is csökkentheti az immunrendszer válaszát a behatoló kórokozókra, mondja Spangler. “Az alkohol fő metabolitja, az acetaldehid valószínűleg rontja a tüdő ciliáris funkcióját, így hajlamosabbá válik a bakteriális és vírusos invázióra” – magyarázza. Az alkohol a baktériumok és vírusok támadásának és lebontásának folyamatát is rontja, mondja, és ez az alkohollal visszaélő embereket nagyobb fertőzésveszélynek teszi ki.

Bánat

A NIMH szerint egy hirtelen vagy tragikus esemény gyengítheti a szervezet immunválaszát. Az ügynökség szerint például egy szeretett személy elvesztése fokozhatja az idegi vegyi anyagok és hormonok termelését, amelyek növelik a gyakoribb és súlyosabb vírusfertőzések, például az influenza kockázatát. A Dialogues in Clinical NeuroSciences című folyóiratban megjelent 2012. júniusi áttekintés szerint a gyász a megnövekedett kortizolválaszsal és az immunrendszer egyensúlyhiányával jár. A NIMH szerint bizonyos oltások, köztük az influenza elleni oltás, kevésbé hatékonyak azok számára, akik súlyos veszteséggel küzdenek.

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb az egészséges életmódban

Holisztikus pillantás a jó közérzetre és az egészségügyi ismeretekre

Az Everyday Health főorvosa, Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, feltérképezi a „pontos, praktikus” orvosi információkhoz vezető utat.

Írta: Abby Ellin 2021. április 26

Az Ön városa az egyik legegészségesebb (vagy legegészségtelenebb) az Egyesült Államokban?

Egy új felmérés közel 200 helyet rangsorol az egészségügy, az étkezés, a fitnesz és a COVID-19 alapján.

Becky Upham 2021. február 9

CES 2021: Segíthet-e a virtuális orvoslás csökkenteni az egészségügyi különbségeket?

Egészségügyi technológiai szakértők összegyűltek az idei fogyasztói elektronikai bemutatón, hogy megvitassák, hogyan kínálhat utat a technológia az igazságos egészségügy felé. . .

Írta: Don Rauf 2021. január 15

CES 2021: A telemedicina 2020 egészségügyi sikertörténete

A 2021-es Consumer Electronics Show egészségügyi technológiai szakértői beszámoltak arról, hogy a telemedicina milyen módon javította a betegellátást az elmúlt évben.

Írta: Don Rauf 2021. január 14

Az egészség és a wellness a CES 2021 középpontjába keto diet gyógyszertár kerül, új otthoni fizikoterápiás eszközökkel, javított hallással, vércukorszint-ellenőrzéssel és még sok mással

A CES 2021-en bemutatott számos eszköz tükrözte a COVID-19 világjárvány által előtérbe helyezett egészségügyi igényeket, köztük egy hordható légtisztítót, a. . .

Írta: Everyday Health Editors 2021. január 13

CES 2021: Mi a teleegészségügyi és digitális egészségügyi technológia világjárvány utáni jövője?

Egészségügyi technológiai szakértők áttekintik azokat az innovációkat, amelyek segítettek a fogyasztóknak megőrizni jólétüket a világjárvány idején, és azt, hogy miként folytatódhatnak. . .

Írta: Don Rauf 2021. január 13

A 2021-es CES bemutatja a legjobb egészségügyi technológiákat, önellátást, otthoni egészséget, távfelügyeletet és még sok mást

A továbbra is tomboló COVID-19 világjárvány mellett a CES 2021 teljesen digitális lesz, és minden eddiginél jobban hangsúlyozza, hogy szükségünk van olyan technológiára, amely biztonságban és kapcsolatban marad. &nbsp. . .

Írta: Everyday Health Editors 2021. január 12

A hőhullámok leginkább a fekete, latin és bennszülött közösségeket sújtják

Az egészségügy, a gazdaság és a szomszédsági méltányosság mind szerepet játszik.

Írta: Kaitlin Sullivan 2020. október 8

Trump kontra Biden: Kire bízza egészségét?

A közelgő elnökválasztás komoly hatással lesz minden amerikai egészségére. Itt áll a két nagypárt jelöltje.

Írta: Salma Abdelnour Gilman, 2020. augusztus 18

Pénzt takaríthat meg vényköteles gyógyszereivel?

Tesztelje tudását a vényköteles gyógyszerek megtakarításának módjairól, és nézze meg, hogy a legtöbbet hozza-e ki belőlük. Minél többet tudsz, annál többet spórolhatsz. . .

Írta: Debra Fulghum Bruce, PhDA, 2019. április 8"

Ha úgy állítja be az ébresztőt, hogy az éjszaka közepén felébredjen a vércukorszint-mérésre, az segíthet megfejteni a magas reggeli vércukorszint titkát. iStock. com; Shutterstock

A magas vércukorszint reggel feldobhatja az egész napot – és krónikus problémát jelezhet. Annak ellenére, hogy mindent megtesznek a vércukorszint szabályozására, néhány ember egyszerűen emelkedett vércukorszintre ébred.

0 Scor (0 voturi)
Nota0
Persoane care discuta... Lasa un review
Sorteaza:

Fi primul care lasa un review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Lasa un review

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

  Itt áll a két nagypárt jelöltje nu dispune de serviciul Tur Virtual 3D

Locatii in apropiere de Itt áll a két nagypárt jelöltje

30 października 2018 r. Ostateczne porady dotyczące spożycia ryb wydane przez FDA i EPA

30 października 2018 r. Ostateczne porady dotyczące spożycia ryb wydane przez FDA i EPA Więcej o zdrowej dla serca żywności […]

60 Minutos acusou DeSantis de favorecer doadores com vacinas

60 Minutos acusou DeSantis de favorecer doadores com vacinas Ele está apresentando sintomas leves e está trabalhando em casa. A […]

Ale czy ćwiczenia naprawdę muszą być tak trudne lub niewygodne, aby były skuteczne?

Ale czy ćwiczenia naprawdę muszą być tak trudne lub niewygodne, aby były skuteczne? Push: Push-up Deska—>Deska w pozycji push-up —>Nachylenie […]