Meteo 19 APRILIE! Avertizare meteo de ploi, ninsori si frig

Iarna se întoarce zilele acestea, în special în zona de munte. Nici restul ţării nu scapă de capriciile vremii, cel puţin în următoarele două zile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări meteo, miercuri dimineaţă, de ploi, ninsori şi

Ninsorile şi viscolul sunt fenomene destul de rare în această perioadă, dar nu ieşite din comun, pentru că cele mai târzii semne ale iernii pot apărea la munte chiar în primele luni de vară.

Meteorologii au emis două mesaje de avertizare valabile începând din această dimineaţă. Astfel, începând cu ora 18.00 intră în vigoare un cod galben în Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei unde va ploua şi în zona montană, unde vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp. La altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar rafale de peste 60…70 km/h vor viscoli ninsoarea.

De asemenea, meteorologii au emis şi un cod portocaliu de vreme rea, valabil de la ora  18:00 până vineri dimineaţa. Avertizarea vizează Carpaţii Meridionali şi Orientali unde va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea rafale ce pot depăşi chiar şi 90 km/h, pe creste, unde va viscoli ninsoarea şi va reduce vizibilitatea. În sudul, centrul şi estul teritoriului va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp. De asemenea, lapoviţa sau ninsoarea va apărea joi noapte în Moldova, pe suprafeţe restrânse din Transilvania şi Maramureş, precum şi prin zona deluroasă din sud.

Mai mult, în afară de ploi şi ninsori va trebui să suportăm şi temperaturi anormal de scăzute pentru această perioadă din an. Astăzi se vor mai atinge 15 grade doar în sud-vestul Munteniei, dar mâine şi poimâine vor fi cel mult 11 grade la amiază, în sudul Olteniei.

La început de weekend temperaturile vor mai creşte puţin, iar ploile vor reveni în interiorul arcului carpatic.

 

Sursa: Cancan

0 Scor (0 voturi)
Nota0
Persoane care discuta... Lasa un review
Sorteaza:

Fi primul care lasa un review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Lasa un review

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

  Meteo 19 APRILIE! Avertizare meteo de ploi, ninsori si frig nu dispune de serviciul Tur Virtual 3D

Locatii in apropiere de Meteo 19 APRILIE! Avertizare meteo de ploi, ninsori si frig

Meteorologii au făcut anunţul! Cum va fi vremea miercuri şi joi

Meteorologii anunţă că miercuri şi joi valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, iar cele diurne se vor situa în jurul mediilor climatologice în majoritatea regiunilor.

Circulatie îngreunată pe A2 şi A3, DN3-blocat

Circulaţia rutieră se desfăşoară, marţi dimineaţă, cu dificultate din cauza viscolului pe autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

31 de judete au intrat sub avertizare de Cod Galben de polei!

Un număr de 31 de judeţe din ţară au intrat sub avertizare Cod Galben de polei, în această dimineaţă de vineri, de la ora 5:00, iar la munte vor fi intensificări ale vântului şi ninsori viscolite.