Iordache, despre demisie: Dupa ce va fi dezbatuta motiunea de cenzura, voi avea o discutie cu premierul Grindeanu

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, luni dimineata, ca dupa ce va fi dezbatuta motiunea de cenzura depusa de PNL si USR, miercuri sau joi, va avea o discutie cu premierul Sorin Grindeanu despre o posibila demisie a sa si va anunta public decizia, el adaugând ca ”era necesara o ordonanta care sa puna in concordanta deciziile de neconstitutionalitate ale Curtii Constitutionale”.

Intrebat daca ia in considerare sa isi dea demisia, ministrul Iordache a spus ca va avea o discutie cu premierul Grindeanu.

”Dupa ce va fi dezbatuta si cred eu respinsa motiunea de cenzura voi avea o discutie cu premierul Grindeanu si, fara indoiala, in urma acestei discutii voi anunta decizia. In acelasi timp, vreau sa va spun ca mi-am asumat ca legea, asa cum am prezentat-o si cum va fi si astazi supusa in dezbatere publica, dorea sa respecte deciziile Curtii Constitutionale. Ati vazut ca prin faptul ca aceasta lege nu exista astazi sunt foarte multe prevederi neconstitutionale. Eu am afirmat tot timpul ca era necesara o ordonanta care sa puna in concordanta deciziile de neconstitutionbalitate ale Curtii Constitutionale”, a afirmat Iordache.

El a spus ca luni va propune un nou proiect ce vizeaza modificarea Codului penal, care va fi pus in cursul zilei in dezbatere publica.

De asemenea, intrebat care a fost urgenta pentru adoptarea OUG 13, ministrul a spus ca ”urgenta se jutifica si acum pentru ca in acest moment sunt foarte multe articole neconstitutionale si sistemul judiciar este prejudiciat pentru ca in instante si in spatiul public sunt foarte multe prevederi neconstitutionale”.

”Urgenta era pentru ca in 45 de zile trebuia puse in concordanta cu decizia Curtii si, nefiind acest lucru facut, pentru ca anul trecut au fost reglementate prin ordonanta 18 doar o parte din prevederile neconstitutionale, urgenta era sa punem in concordanta. In acelasi timp, Curtea Constitutionala a stabilit acum doua saptamâni ca mai sunt inca patru prevederi, deci in legea pe care eu o voi supune astazi in dezbaterea publica vor aparea si acele patru prevederi neconstitutionale”, a continuat Iordache.

Totodata, intrebat daca au existat lacune in comunicare, ministrul a raspuns: ”Comunicarea este o chestiune care a aparut in spatiul public, eu am spus de la inceput ca sunt necesare pentru a fi puse in concordanta in lege sau in ordonanta prevederile neconstitutionale asa cum a stabilit Curtea Constitutionala”.

El a mai declarat ca, in conditiile in care OUG 13 a fost abrogata, s-a revenit la prevederile initiale, foarte multe dintre acestea fiind neconstitutionale asa cum a precizat Curtea Constitutionala.

El a spus ca luni va propune un nou proiect de lege vizând modificarea codurilor penale.

 

Sursa: StirileKanalD

0 Scor (0 voturi)
Nota0
Persoane care discuta... Lasa un review
Sorteaza:

Fi primul care lasa un review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Lasa un review

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

  Iordache, despre demisie: Dupa ce va fi dezbatuta motiunea de cenzura, voi avea o discutie cu premierul Grindeanu nu dispune de serviciul Tur Virtual 3D

Locatii in apropiere de Iordache, despre demisie: Dupa ce va fi dezbatuta motiunea de cenzura, voi avea o discutie cu premierul Grindeanu

Secretul din spatele afacerii cu pacanele. Un om din sistem a vorbit despre trucurile la care apeleaza cazinourile

A pierdut 50.000 de euro la pacanele si a ajuns dator vandut la camatari. Acum ar face orice sa scape de acest viciu.

Exerciţiu de alarmare în toată ţara: IGSU porneşte sirenele pentru testarea echipamentelor şi informarea populaţiei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va desfăşura, de marţi până vineri, la nivel naţional, un amplu exerciţiu pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.

Iohannis promulgă o lege importantă pentru victimele din Colectiv

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat astăzi legea prin care statul plăteşte tratamentul în străinătate al victimelor din Colectiv.