Ajutorul sefului de post din comuna Tatarani, judetul Dambovita, este cercetat penal dupa ce a accidentat un adolescent, de 15 ani si a parasit locul faptei.

Mai mult, colegii lui aveau sa stabileasca ulterior ca agentul sef era si sub influenta alcoolului: 0,68 alcoolemie, potrivit etilotestului.

Rudele victimei sunt revoltate ca politistul nu a oprit dupa ce l-a izbit pe baiat, nu a chemat ambulanta si a lasat victima in santul de la marginea drumului. Din fericire, tanarul a scapat cu viata.

Accidentul s-a petrecut seara, pe drumul principal din satul Dragaesti Pamanteni. Baiatul de 15 ani mergea cu un prieten, pe marginea drumului, catre magazinul din localitate. “Ma indreptam spre magazin. Am simtit ca m-a luat o masina din spate si m-am trezit la un baiat in brate”, povesteste victima.

“A fost lovit fara sa isi dea seama. A fost zburat pe sus”, spune tatal baiatului. “Un domn politai, mort de beat. Nu s-a oprit la fata locului. Trebuia sa ii dea primul ajutor”.

Martorii i-au recunoscut masina politistului, iar rudele victimei au pornit in urmarirea lui. L-au gasit intr-o benzinarie unde, speriat de ce ar putea urma, agentul si-a chemat colegii in ajutor.

“Statea la masa, picior peste picior, e bine, ma nenorocitule ce ai facut? Si zice, plateste, baiatu! Era beat, abia mai statea pe picioare!”, povesteste un martor.

Cu traumatisme la cap si picioare, baiatul a fost internat in spital dar, din fericire, viata nu ii este in pericol. In schimb, cariera politistului care l-a accidentat ar putea fi grav afectata

“Ma deranjeaza foarte mult ca l-a abandonat, l-a lasat acolo, nu a vrut sa vada daca este copil, animal, nu a fost o ezitare sa opreasca. Era foarte beat. Mi-e teama ca nu se face dreptate. Conduce masina in continuare”, sustine mama victimei.

“Poarta aceasta haina a legii, chiar daca dadea peste un caine, trebuia sa opreasca. Alt coleg al lui a spus ca peste noi trebuie sa dea ca popicele”, spune o localnica.

Ajutorul sefului de post din Tatarani este cercetat pentru conducere sub infulenta bauturilor alcoolice, parasirea locului accidentului si vatamare corporala din culpa. Deocamdata, a ramas fara permis si nu mai are dreptul sa conduca pana la finalizarea cercetarilor. In plus, superiorii agentului s-au autosesizat si au demarat o ancheta interna.

 

Sursa: StirileProTv