Unul dintre cei mai cunoscuţi generali, care a îndeplinit numeroase funcţii în aparatul de stat,  a făcut un anunţ îngrijorător, care îi vizează direct pe toţi românii, cel puţin pe cei care au ales să nu emigreze şi să trăiască şi să muncească în România.

Chestorul general Anghel Andreescu a explicat că, în curând, românii vor ajunge minoritari în ţara lor. „Noi, în România, din peste 23 de milioane de locuitori, cât aveam în 1990 şi recensământul din 1992 şi 20 de milioane în 2012, noi vom avea în 2035, după datele pe care le am, semioficiale, chiar mai puţin de 13 milioane. Vom fi minoritari în propria ţară, cu toate consecinţele negative. (…)Probabil romii (vor asigura majoritatea – n.r.)”, a explicat generalul, pentru ProLex.tv, televiziunea sindicatului politiştilor.

Generalul de brigadă dr. Anghel Andreescu a fost, între anii 1990-1997, şef de stat major la Centrul de Studii Postuniversitare al Ministerului Administraţiei şi Internelor. La data de 3 ianuarie 1997, după ce a absolvit cursul postuniversitar de ştiinţe penale şi a obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Militare, colonelul dr. Anghel Andreescu a fost numit comandant al Brigăzii 11 Mobile de Jandarmi Bucureşti. Colonelul de jandarmi Anghel Andreescu a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 27 noiembrie 1997. La data de 4 mai 1998, generalul de brigadă dr. Anghel Andreescu a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). A fost eliberat din această funcţie prin decret prezidenţial la 21 ianuarie 1999. În timpul Mineriadei din ianuarie 1999, deoarece generalul Stan Stângaciu nu reuşise să elaboreze un plan de acţiune care să oprească la Costeşti înaintarea minerilor lui Miron Cozma, generalul Anghel Andreescu a fost numit în funcţia de comandant al Jandarmeriei Române (1999-2001) pentru a gestiona acest moment de criză.

Astfel, el a devenit cunoscut prin faptul că în calitate de şef al Jandarmeriei Române, a reuşit sa blocheze marşul minerilor spre Bucureşti, în celebra bătălie de la Stoeneşti. La data de 20 ianuarie 2005, chestorul şef de poliţie Anghel Andreescu a fost numit în funcţia de secretar de stat, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

I s-a acordat gradul profesional de chestor general de poliţie (cel mai înalt grad din ierarhia Poliţiei Române, echivalent cu cel militar de general cu 4 stele) la 31 ianuarie 2006. Pe 17 martie 2009 a fost eliberat din funcţie, la cerere

 

Sursa: Cancan