Eman este cunoscută „drept cea mai grea femeie din lume” şi cântăreşte jumătate de tonă la numai 36 de ani.

Încă de când avea 11 ani, nu mai putea merge şi nu a mai ieşit din casă. Femeia suferă de elefantiazis şi încă de naştere cântărea 5 kilograme, iar din copilărie nu a mai putut nici măcar să meargă, fiind nevoită să se târască.

Acum, însă, Mufzal Lakdawala, unul dintre cei mai faimosi chirurgi din India, s-a oferit să o opereze pro bono. O întreagă echipă de doctori i s-a alăturat, mai ales că operaţia a fost mediatizată de presa internaţională. Medicul indian crede că femeia nu suferă de elefantiazis, ci de un limfoedem asociat cu obezitatea. El spune că, după operaţie, Eman ar putea în câţiva ani să ajungă chiar şi sub 100 de kilograme, dacă urmează un tratament corect.

Femeia va fi transportată din Cairo la Mumbai cu o cursă specială. Iniţial, ambasada Indiei a refuzat să-i acorde viza, deoarece nu s-a putut prezenta personal, însă în cele din urmă problema s-a rezolvat în urma intervenţiei Ministrului Afacerilor Externe al Indiei, aflat el însuşi în spital pentru un transplant de rinichi.

 

Sursa: Cancan