Soţul Andei Adam, Niculescu Sorin Andrei,  a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT, după ce a fost adus cu mandat şi audiat în dosarul în care se efectuează cercetări pentru clonare de carduri.

Acesta este acuzat de falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, şi accesul, fără drept, la un sistem informatic.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate Constanţa au ajuns la reţeaua din care ar fi făcut parte şi Sorin Nicolescu. „La data de 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale„, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

Gruparea era specializată în falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesând fără drept sistemele informatice. În urma percheziţiilor, au fost ridicate echipamente I.T., medii de stocare, telefoane mobile şi sume de bani.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 – 2015, cei în cauză ar fi falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip ”skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenţi legitimi sunt bănci sau alte instituţii financiare din Australia, Statele Unite şi Mexic. Ulterior, aceştia ar fi folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanţa. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

Sorin Andrei Nicolescu ar fi fost prins în flagrant şi în urmă cu mai mulţi ani. În buzunare, poliţiştii i-ar fi găsit 12 carduri albe, pe care era scris codul pin. În casele suspecţilor, anchetatorii au descoperit aparatura de clonare.

 

Sursa: Cancan