Ministrul Educatie pregateste schimbari majore. Probele de bacalaureat se vor desfasura pe o perioada de trei saptamani, cu cinci, cum a fost in 2015, dupa ce ministrul educatiei, Mircea Dumitru, a aprobat noile metodologii pentru examenele nationale.

Noua metodologie aduce modificari atat in privinta desfasurarii Evaluarii Nationale, cat si a Bacalaureatului.

„O primă modificare adusă este că se reduce perioada de desfăşurare a probelor orale de la examenul de Bacalaureat. Astfel examenul nu se va mai desfăşura pe o perioadă de cinci săptămâni, ci doar de trei săptămâni. De asemenea, proba la Limba maternă nu se va mai desfăşura marţea, înainte de proba obligatorie a profilului, ci joia, înainte de proba la alegere”, au explicat sursele din Ministerul Educatiei.

O alta schimbare importanta este aceea ca notele vor putea fi schimbare in urma contestatiilor chiar daca nu depasesc 50 de sutimi intre nota initala si cea obtinuta dupa depunerea contestatiilor.

Si elevii care intra anul acesta in clasa a XI-a vor avea surprize. Ei vor sustine simularile la bacalaureat dupa o noua structura, ce urmeaza sa fie prezentat de Ministerul Educatiei.

„Ministerul va pilota o formulă modificată de cerinţe. Se vor face nişte comisii, grupuri de lucru pentru a vedea cum va arăta această nouă structură. Scopul este de a modifica structura Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului”.

Si profesorii vor da examenul de definitivat in aprilie, in vacanta de Paste, nu in vara, cum a fost pana acum.

 

 

Sursa: StirileKanalD