După atentatul terorist de la Nisa şi tentativa din Turcia, autorităţile din România se pregătesc să facă faţă unui atac armat din exterior în cel mai mare secret, pentru ca populaţia să nu intre în panică.

SRI, SPP, MApN şi MAI sunt în alertă de gradul zero şi au mobilizat toate forţele, solicitându-le oamenilor să fie pregătiţi pentru ce e mai rău. La punctele de trecere a frontierei au fost dublate efectivele, iar pentru a face faţă situaţiei unii angajaţii chiar au fost chemaţi din concediu, de peste hotare, iar cei care ar fi trebui să plece în vacanţă cu familiile, au primit ordin să nu părăsească garnizoana. În timp ce nivelul de alertă teroristă din România rămâne „Precaut”, în unele aeroporturi au fost aduse, „întâmplător”, avioane de război menite să intervină rapid pentru interceptarea aparatelor de zbor intrate fără drept în spaţiul aerian al ţării noastre.

Pe 14 iulie, de Ziua Naţional a Franţei, pe Bulevardul Promenade des Anglais din oraşul Nisa a avut loc un atentat terorist, printre victime numărându-se şi cetăţeni români. Un camion a intrat în plin în mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, atentat în urma căruia cel puţin 84 de oameni au murit, iar peste 202 au fost răniţi, 48 dintre aceştia fiind în stare critică, potrivit The Guardian. Camionul folosit de Mohamed Lahouaiej Bouhlel în atacul din Franţa avea 16 tone şi a intrat în mulţime cu viteza de 60-70 de kilometri pe oră. Ieri, autorităţile au confirmat decesul unui cetăţean român.

Sursa: Cancan