Un raid în locuinţa şefului interimar al agenţiei anticorupţie din Rusia, Dmitri Zaharcenko, s-a dovedit a fi destul de productiv, poliţia a găsit un sac suficient de mare pentru a găzdui peste 122 milioane de dolari în numerar, au declarat surse pentru presa rusă.

În urma percheziţiilor, şeful Comitetului pentru Securitate Economică şi Combaterea Corupţiei a fost arestat. Potrivit anchetatorilor, poliţia a confiscat o sumă de aproximativ 120 de milioane de milioane de dolari  şi 2 milioane de euro, urmând ca o cifră oficială să fie stabilită ulterior.

O cantitate mare de bani a fost localizată în locuinţa sa„, au spus sursele, adăugand că Zaharcenko a refuzat să comenteze cu privire la natura banilor sau originile sale, doar a precizat că el nu este vinovat.

Poliţia a găsit atât de mulţi bani, încât s-a oprit din percheziţii pentru a căuta cutii.
Poliţia a găsit atât de mulţi bani, încât s-a oprit din percheziţii pentru a căuta cutii.

Potrivit presei din Rusia, poliţiştii au găsit atât de mulţi bani încât s-au oprit din percheziţii doar ca să caute cutii pentru a-i depozita.

Avocatul oficialului rus a declarat că speră ca acesta să primească fie arest la domiciliu, fie să plătească o cauţiune de un milion de dolari. El a fost plasat de judecători în arest preventiv pentru două luni şi este acuzat de acuzat de abuz în serviciu, obstrucţionarea justiţiei şi luare de mită.

Potrivit unor surse citate de TASS, banii ar fi de la NOTA-Bank, bancă ce a rămas fără licenţă în noiembrie anul trecut.

 

Sursa: Cancan