Vasile Grumăzescu, şeful postului comunal de Poliţie din Păltinoasa, judeţul Suceava, a protestat într-un mod inedit, după terminarea programului de muncă.

Bărbatul a ieşit în stradă cu mobilierul din casa în care locuia cu chirie, de unde a fost nevoit să plece, fiindcă proprietarul a reziliat contractul cu el la 1 noiembrie. A reuşit să mai rămână în imobil până acum, cu acordul proprietarului, dar situaţia a ajuns la final, iar poliţistul la capătul puterilor, mai ales că are şi o familie, iar iarna este tot mai aproape.

Lângă postul de Poliţie s-au început de ceva vreme lucrările la o locuinţă de serviciu pentru Vasile Grumăzescu, dar acesta susţine că încă nu a primit acordul de la Ministerul Afacerilor Interne pentru a se muta acolo, din cauză că a semnalizat de-a lungul timpului problemele majore din sistem cu care s-au confruntat colegii săi, în calitate de lider al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie – Serviciul Teritorial Suceava, iar acest lucru i-ar fi deranjat pe superiorii din Poliţie.

Poliţistul a ajuns cu mobila în stradă, aşteptând ajutor din partea MAI. Sursă FOTO: Monitorul de Suceava.
Poliţistul a ajuns cu mobila în stradă, aşteptând ajutor din partea MAI. Sursă FOTO: Monitorul de Suceava.

 

„Probabil că am deranjat prin acţiunile mele pe linie sindicală din ultimii doi ani. În 25 de ani de activitate am fost recompensat pe linie de muncă de 20 de ori, iar în acest an am fost cercetat deja de două ori administrativ, constatându-se că sunt nevinovat pentru faptele pentru care am fost cercetat. Am solicitat în repetate rânduri să mi se permită a mă muta în locuinţa de serviciu, întrucât acolo este un confort mai bun, cât de cât decent pentru familia mea. Aici (n.r. în casa în care a stat în chirie) am locuit până astăzi (n.r. 16 noiembrie), dar am avut contract de închiriere doar până pe 1 noiembrie, de când proprietarul mi-a solicitat să părăsesc această locaţie”, a declarat Vasile Grumăzescu.

Contactat telefonic de cei de la Monitorul de Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Documentaţia privind mutarea domnului Grumăzescu în locuinţa de serviciu a fost înaintată la MAI, spre avizare, urmând ca în zilele următoare problema să se rezolve”. Epureanu a precizat că fostul sediu al Secţiei de Poliţie Păltinoasa a avut nevoie de lucrări de transformare a birourilor în spaţii de locuit.

 

Sursa: Cancan