Povestea lui Samson, baiatul de 15 ani care cerseste pe strazi, a ajuns celebra pe tot internetul, dupa ce Catalin Jurj, un tanar din Baia Mare, a postat pe pagina de Facebook o intamplare trista. 

samson-info3d-blog

Cei doi s-au intanit intamplator pe strada, iar tanarul a decis sa ii indeplineasca o dorinta. Baiatul si-a dorit sa se dea cu patinele, iar Catalin Jurj a vrut sa ii faca aceasta bucurie.

Cu toate acestea, bucuria lui Samson a fost scurta, pentru ca nu a fost lasat de administrator sa se dea pe gheata. Copilul a fost scos cu forta de pe patinoar desi avea biletul in regula, platit.

Mai mult, angajatul a refuzat sa-si explice gestul de neinteles.

Catalin a postat pe Facebook intreaga poveste, dar si o filmare, iar in scurt timp s-a creat un adevarat val printre internauti.

In sute de mesaje, internautii spun ca nu vor mai folosi acel patinoar si se gandesc sa faca o o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

„El este Samson. Are 15 ani. N-are posibilitatea de a face „figuri” la mancare si haine, mamica nu-l asteapta cu ciorba calda, iar scrisoarea lui catre Mosu, nu e de marimea paginilor. L-am intalnit la patinoarul din Centrul Vechi. M-a rugat sa-l las si pe el sa se dea putin. M-am dus spre centrul de inchireri, pentru a-i ceda patinele mele, iar in cele din urma am fost refuzat de catre cei de acolo sub presupunerea ca are ciorapii murdari. Ok! Romanie te iubesc! impreuna cu cei din gasca mea de mentorat prezenti la fata locului, am facut „cheta” si i-am cumparat ceva de mancare, si niste dulciuri. E un copil cu un bun simt nemaivazut, avand in vedere educatia de care are parte acasa. Mi-a multumit de nenumarate ori, iar apoi l-am intrebat ce si-ar dori de la Mosu. Mi-a spus asa „Domnu’, sincer sa va spun, mi-as dori un skateboard”.

Dintr-o experienta anterioara, stiam de la prietena mea Diana, ca Samson manevreaza foarte bine skateboard-ul. Mi-am luat angajamentul, ca daca e cuminte o sa i-l cumpar, iar cu ajutorul unor persoane cu suflet mare, sper sa reusesc asta. Samson nu fumeaza, si nu e cersetorul care te agaseaza cu milogeli si binecuvantari. Samson, o sa-ti ceara in prima faza oua sau paine. in toata perioada asta il gasiti prin Centrul Vechi la patinoar. Cam atat… God bless you! #Mentorat #LSPV”, se arata intr-una dintre postarile lui Catalin.

 

Sursa: StirileKanalD