Poliţiştii criminalişti care anchetează moartea lui Bogdan Gigina, agentul de circulaţie care îi deschidea drumul lui Gabriel Oprea şi care a murit căzând cu motocicleta într-o groapă din asfalt au fost supuşi unor presiuni de nedescris din partea superiorilor.

Ei au fost controlaţi repetat, în detaliu , aşa cum nu s-au mai desfăşurat alte controale până acum!

Corpul de control al Premierului a constatat, comparând mai multe controale făcute la diferite structuri din Ministerul de Interne, că niciunul nu se compară în resurse alocate şi viteza de acţiune cu cel făcut la Serviciul Omoruri, unde era anchetată moartea poliţistului Bogdan Gigină.

„Pentru efectuarea actiunii de control tematic de la nivelul DGPMB au fost desemnate 17 persoane pentru a controla o structura cu 44 persoane, desi numarul membrilor comisiilor de control din cadrul IGPR – Directia Control Intern, a fost, in general, de 2-4 persoane, existand un singur caz in care numarul acestora a fost de 16 persoane, caz in care structura controlata avea un efectiv de 102 persoane.


Contestatia depusa de comisarul sef de politie Radu GAVRIŞ cu privire la continutul Notei de constatare nr. 421.759/11.02.2016 a fost solutionata de catre presedintele comisiei de control tematic desi acesta a fost implicat in mod direct in actiunea de control prin intocmirea planului de control tematic, documentarea şi instruirea membrilor comisiei de control, semnarea celor doua note raport de prelungire a termenului de efectuare a controlului tematic şi prin deplasarea, de doua ori, la sediul Serviciului Omoruri in vederea aplanarii unei ,,situatii conflictuale”, aparute intre membrii comisiei de control şi seful Serviciului Omoruri. Prin implicarea directa a presedintelui comisiei de control in desfasurarea actiunii de control se instituie o suspiciune rezonabila in ceea ce priveste obiectivitatea acestuia in solutionarea contestatiei.
Pentru cercetarea prealabila a faptelor ce pot constitui abateri disciplinare ale comisarului sef de politie Radu GAVRIŞ, Seful Serviciului Omoruri, si ale comisarului sef de politie XXXX seful Biroului Omoruri, au fost desemnate persoane incadrate la Directia Control Intern, ceea ce putea influenta obiectivitatea cercetarii. Ulterior, la solicitarea celor numiti
initial, a fost desemnata o persoana din cadrul altei structuri a IGPR, respectiv de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate”
, sunt câteva dintre concluziile raportului Corpului de control al premierului.

 

Sursa: Cancan