Situaţia în cazul anchetei morţii lui Ioan Gyuri Pascu se complică, pentru că anchetatorii s-au aflat în imposibilitatea obţinerii unei probe importante. În mod suspect, defribiliatorul folosit în noaptea intervenţiei a ajuns…la reparat!

Procurorii au ridicat deja actele şi au solictat SMURD Bucureşti să le predea defribilatorul folosit la intervenţie, pentru a vedea dacă funcţiona în parametri normali. Responsabilii SMURD au ridicat din umeri, susţin surse din rândul anchetatorilor, explicând că nu mai au aparatul. Chiar joi, după intervenţie, a fost trimis, în mod uimitor, la reparat. Medicii susţin însă că acesta era operaţional în noaptea decesului, dar exact acest lucru vor să-l stabilească procurorii. Anchetatorii au emis o ordonanţă pentru ridicarea în regim de urgenţă a aparatului de la firma de service, intenţionând să stabilească dacă a funcţionat în parametrii normali în noaptea de duminică spre luni.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar de moarte suspectă după decesul actorului Gyuri Pascu, aceştia solicitând mai multe documente de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, urmând să fie audiate mai multe persoane. Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi de la Institutul de Medicină Legală, urmând ca după ce analizează documentele solicitate să fie audiate mai multe persoane. Medicul care a intervenit iniţial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu nu a avut cu el întregul echipament şi nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital, conducerea Ambulanţei solicitând sancţionarea disciplinară, potrivit medicului Alis Grasu.

Întrebată dacă medicul ar fi trebuit să-i facă o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a precizat că ea ar fi făcut o electrocardiogramă, dar că este „mai exagerată ca alţi medici”.

 

Sursa: Cancan