Mai bine de o mie de turişti români au rămas blocaţi, de câteva zile, în mai multe oraşe din Turcia, din cauza furtunilor de zăpadă. Chit că aveau conexiune de zbor prin Istanbul, oraşul a fost paralizat din cauza vremii şi, respectiv, toate cursele aeriene blocate sau chiar anulate.

Companiile cu care au zburat i-au dus în oraşe unde aeroporturile erau deschise şi i-au lăsat acolo. Este şi cazul a cel puţin 100 de conaţionali, care aşteaptă de patru zile în Gaziantep, localitate aflată în apropierea graniţei cu Siria, un zbor către Istanbul şi de acolo către ţară. Ninsorile abundente au dus doar astăzi la anularea a peste 300 de curse domestice. Românii blocaţi în Gaziantep, un oraş vizat des de atentate, spun că se tem pentru vieţile lor.

Unul dintre românii aflaţi acolo a povestit pentru că se află cu soţia într-un hotel şi că le este teamă deoarece se aud mereu împuşcături, iar azi a fost un atentat în localitate.

Nu am dormit azi noapte de frică”, a povestit el. Bărbatul a adăugat că autorităţile române le-au comunicat doar că s-au sesizat, că ambasada şi ministerul au fost informaţi despre situaţie.Compania de zbor ne dă bilete către Istanbul, e un singur funcţionar acolo, ne tot dă bilete pentru zboruri pentru a doua zi, dar a doua zi, zborurile se anulează. Mâine este a cincea zi de când suntem în situaţia aceasta”, a spus românul.

„Nu ne plângem de cazare sau de mâncare, problema e că avem familiile îngrijorate, avem serviciu”, a adăugat el, potrivit Digi24.

 

Sursa: Cancan