Papa Francisc şi-a pus în cap toată Biserica Catolică! Înaltul Prelat a anunţat că va extinde dreptul preoţilor catolici să ierte păcatul înfăptuit prin comiterea avortului.

Măsura luată de Suveranul Pontif reprezintă o îmblânzire semnificativă a poziţiei Bisericii faţă de problematica extrem de controversată a avortului, acesta fiind, în fapt, recunoscut pentru că a reuşit să facă din Biserica Catolică o instituţie mult mai incluzivă şi mai permisivă.

”Reafirm cu toată tăria că avortul este un păcat extrem de grav, deoarece pune capăt unei vieţi inocente. În acelaşi timp însă, nu există niciun păcat pe care Dumnezeu nu-l poate ierta, mai ales dacă există căinţă. Fiecare credincios poate oferi sprijin şi suport în îndeplinirea penitenţei celor care doresc să fie iertaţi”, susţine Papa Francisc într-o scrisoare publică, potrivit edition.cnn.com.
Biserica Catolică a condamnat dintotdeauna avortul ca pe un păcat imens, iar cei care îl comiteau erau automat excomunicaţi. În trecut, doar un episcop sau un duhovnic cu statut special putea garanta absolvirea de vină.

 

Sursa: Cancan