Acuzata de lovituri cauzatoare de moarte, batrana a fost cercetata si trimisa in judecata in stare de libertate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui.
 
Profira Angheluta a relatat judecatorilor Tribunalului Vaslui despre cum a ajuns sa-l omoare in bataie pe barbatul care ”s-a dat” la ea, profitand ca fiul batranei nu era acasa.
 
”Mi-a fost frica, domnule judecator. L-am apucat de cap si l-am tras afara din casa. A cazut pe scari si l-am batut cu cizmele in cap”, a declarat batrana completului de judecata. ”Cam cat timp a durat aceasta lupta”, a interogat-o judecatorul.
 
”Credeti ca eu m-am gandit atunci cat dureaza? L-am batut cu cizmele pana nu am mai putut. Acum imi pare rau, eu nu am vrut sa moara. Dar ce puteam sa faca daca el a inceput sa se dea la mine, sa ma pipaie. I-am cerut sa plece din casa, dar el a tabarat peste mine. Ce puteam face?”, si-a continuat batrana declaratia.
 
Victima batranei de 80 de ani a fost un barbat de 56 de ani, din satul Protopopesti, comuna Tacuta, prieten cu fiul victimei, iar crima a vut loc pe 31 octombrie 2015.
 
Fiul batranei a mers cu prietenul sau in padure sa culeaga bureti. La intoarcere cei doi barbati au cumparat o sticla de bere, pe care au consumat-o impreuna acasa la batrana impreuna cu inca un vecin. La un moment dat, fiul batranei a mers sa cumpere o sticla cu vin, iar celalalt vecin a plecat acasa.
 
Cum barbatul de 56 de ani se afla intr-o stare avansata de ebrietate, batrana i-a cerut sa plece acasa, insa acesta a refuzat, asteptandu-si prietenul sa revina cu sticla.
 
Voia sa nu se mai ridice de la pamant sa o atace din nou.
 
”Inculpata aratat ca, dupa plecarea fiului sau, victima a inceput sa o pipaie si sa o traga de fusta. Ea i-a spus sa o lase in pace, insa victima a continuat. A inceput apoi sa traga si mai tare de haine lovind-o pe inculpata cu pumnii in piept si prinzand-o strans de mana stanga.
 
In momentul in care a lovit-o cu pumnii in piept, inculpata a cazut la pamant, dupa care s-a ridicat si a iesit in curte pentru a striga dupa ajutor. Dupa ea a iesit si victima. Acesta fiind intr-o stare avansata de ebrietate, s-a impiedicat de pietrele din curte si a cazut la pamant. Atunci inculpata a profitat de situatie, a mers la victima, i-a smuls parul din cap, dupa care a inceput sa o loveasca cu picioarele peste cap si peste corp.
 
A precizat ca voia sa nu se mai ridice de la pamant si ca nu a vrut sa il omoare”, se arata in rechizitoriul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui. Barbatul de 56 de ani a fost gasit inconstient in fata casei de fiul batranei, care a sunat la 112. Cadrele medicale sosite la fata locului au constatat insa decesul victimei. Pentru fapte sale batrana risca acum intre 6 si 12 ani de inchisoare.
 
 
Sursa: StirileKanalD