Tragedia s-a intamplat langa un pod din zona Romei; se pare ca Bianca Andreea Gherghina era stabilita de ceva vreme in Italia. Din spusele autoritatilor judiciare, trupul ar fi fost descoperit in stare avansata de descompunere…

Corpul uman se descompune in aproximativ un an, timp in care vor rămâne doar oasele.


 

Moartă sub viaduct

Potrivit cotidianului „Il Messaggero”, femeia se spânzurase în apropiere de viaductul Giovanni Gronchi, din Roma, într-o zonă acoperită de mărăciniş dens, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor şi cauzelor morţii.

În vârstă de 36 de ani, Bianca Andreea Gherghina, originară din Curtea de Argeş, se stabilise în Italia în urmă cu 12 ani şi locuia împreună cu partenerul său de viaţă, italian, la Fidene, o zonă de la periferia Romei. Cei doi aveau o fetiţă în vârstă de trei ani. Ultima dată, femeia a fost văzută în viaţă în dimineaţa de 26 ianuarie. La acea dată, Bianca a plecat de acasă, şi-a dus copila la grădiniţă şi din acel moment nimeni n-a mai ştiut nimic despre ea.

Mesaj pe telefon

În aceeaşi zi, soţul său a primit de la ea un mesaj pe telefonul mobil în care femeia îşi cerea iertare şi spunea că îi iubeşte, că toată viaţa le-a dorit numai binele şi îşi ruga partenerul să aibă grijă de fetiţa lor, Chiara. Alarmat, bărbatul a încercat s-o sune, dar nu i-a răspuns nimeni fiindcă, aşa cum avea să se stabilească ulterior, Bianca închisese telefonul. Cumnata Biancăi, Valentina Menotti, a anunţat dispariţia la carabinieri, care au demarat investigaţiile. Argeşeanca a fost căutată timp de aproape două săptămâni, dar fără rezultat. În paralel au fost lipite anunţuri cu fotografia tinerei în zona unde dispăruse, iar soţul ei a apărut pe posturi de televiziune şi radio, rugând-o să se întoarcă acasă pentru fetiţă în special. Totodată, bărbatul a negat zvonurile că între ei ar fi avut loc discuţii, care s-o determine pe femeie să dispară.

Cumnata a confirmat

La un moment dat, apăruse o informaţie potrivit căreia Bianca ar fi fost văzută la metroul din zona Ponte Mammolo, dar nu a putut fi probată, iar autorităţile au presupus că a fost vorba despre o confuzie. Luni după-amiază, trupul unei femei a fost descoperit spânzurat printre mărăcinii de lângă viaductul Giovanni Gronchi, iar din verificări a rezultat că era vorba despre Bianca Andreea Gherghina. Identitatea acesteia a fost confirmată chiar de cumnata sa, care la ora 20.20 a serii de luni (ora 21.20 în România) a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care preciza: „Doar două cuvinte… Confirm ştirea apărută şi le mulţumesc tuturor celor care ne-au dat o mână de ajutor şi ne-au fost alături. Mai mult nu am ce să spun…”

Se certase cu patronul

Anchetatorii au observat că Bianca se tunsese şi îşi schimbase culoarea părului, iar după starea avansată de descompunere medicii legişti înclinau să creadă că femeia şi-a pus capăt zilelor chiar în ziua când a plecat de acasă pentru a-şi duce fetiţa la grădiniţă. Se pare că ea se certase cu noul patron al firmei la care lucra şi, de supărare, a recurs la gestul sinucigaş. Cel puţin asta au dedus organele de anchetă în urma discuţiilor avute cu familia, cu colegi şi cunoscuţi ai femeii, dar toate aspectele referitoare la cauzele şi împrejurările în care argeşeanca şi-ar fi pus capăt zilelor vor fi stabilite după finalizarea cercetărilor.