În urmă cu doar câteva zile, NASA a descoperit un nou semn zodiacal, iar astronomii americani au confirmat că aceasta se potriveşte, într-adevăr, în lista celorlalte semne din horoscop.

Astronomii confirmă faptul că noua zodie, denumită „Ophiuchus” („Omul cu şarpele“), a fost, într-adevăr descoperită, însă spun că ei nu au fost implicaţi sub nicio formă în obţinerea acestei reuşite.

Pe site-ul educaţional „Space Place“, administrat de NASA, specialiştii americani le spun copiilor că babilonienii au inventat zodiacul în urmă cu aproape 3.000 de ani, bazându-se pe faptul că schimbarea poziţiilor constelaţiilor pe parcursul unui an ar putea fi puse în legătură cu anumite evenimente de pe Pământ, scrie Mediafax.

„Pe parcurs ce Pământul orbitează în jurul Soarelui, astrul solar parcurge fiecare dintre cele 12 părţi ale zodiacului. Din moment ce babilonienii aveau un calendar care cuprindea 12 luni (corespunzând fazelor Lunii), fiecare lună coincide cu o anumită parte a zodiacului“, menţionează cercetătorii americani pe respectiva pagină.

Specialiştii mai spun că, atunci când au inventat zodiacul, babilonienii au lăsat deoparte, în mod intenţionat, cea de-a 13-a zodie, pentru că aceasta nu corespundea calendarului de 12 luni pe care îl concepuseră.

Cercetătorii NASA susţin că, datorită unei modificări subtile în procesul de rotaţie a Pământului, constelaţiile nu se mai află în aceleaşi poziţii pe care babilonienii le detectaseră pe cer în urmă cu 3.000 de ani. Experţii au adăugat că, deşi acest fenomen se petrece într-o perioadă foarte lungă de timp, de aproximativ 26.000 de ani, el poate produce efecte vizibile în timp.

Iată cum arată noua listă a zodiilor:

Capricorn: 20 ianuarie – 16 februarie

Vărsător: 16 februarie – 11 martie

Peşti: 11 martie – 18 aprilie

Berbec: 18 aprilie – 13 mai

Taur: 13 mai – 21 iunie

Gemeni: 21 iunie – 20 iulie

Rac: 20 iulie – 10 august

Leu: 10 august – 16 septembrie

Fecioară: 16 septembrie – 30 octombrie

Balanţă: 30 octombrie – 23 noiembrie

Scorpion: 23 noiembrie – 29 noiembrie

Ophiuchus („Omul cu şarpele“): 29 noiembrie – 17 decembrie

Săgetător: 17 decembrie – 20 ianuarie.

 

Sursa: Cancan