Un copil in varsta de 12 ani a fost oprit de politie in Kirkuk, la nord de Bagdad, Irak, cu putin inainte de a se arunca in aer.
Momentul in care baiatul, in varsta de 12 ani, este oprit de politie in timp ce incerca sa se arunce in aer a fost filmat de reporteri.
61828191

Baiatul ar fi fost convins de jihadistii Statului Islamic sa devina sinucigas kamikaze. Purta un tricou al Barcelonei, cu Lionel Messi, iar pe dedesubt avea o centura cu explozibili. A izbucnit in plans cand a fost oprit de politie iar centura i-a fost indepartata.

61828190

Incidentul vine la 24 de ore dupa ce un alt copil de 12-14 ani s-a aruncat in aer langa o sala de nunti, in Gaziantep, Turcia, cauzad 51 de morti si 100 de raniti.

61828189

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anuntat ca un baiat de 12-14 ani a fost la originea atentatului din Gaziantep, ceea ce constituie aparent o premiera in valul de atentate ucigatoare in aceasta tara in ultimul an, dar nu si in lume, potrivit unui raport intocmit de UNICEF care arata ca adolescenti si copii au fost utilizati drept kamikaze in ultimii ani in mai multe tari, dar in special in Nigeria.

Astfel, tot mai multi copii sunt implicati in atacuri sinucigase in regiunea lacului Ciad, unde gruparea islamista nigeriana Boko Haram, slabita din punct de vedere militar, incearca sa instaureze un regim de teroare prin toate mijloacele.

 

De la patru copii utilizati in atacuri kamikaze in 2014 s-a ajuns la 44 anul trecut in Nigeria, Camerun, Ciad si Niger, unde actioneaza aceasta grupare islamista care s-a raliat Statului Islamic (SI). Dintre acesti tineri kamikaze, peste 75 % erau fete, noteaza UNICEF.

 

Sursa: StirileProTV