Viaţa chiar bate teatrul! S-a întâmplat duminică, la Iaşi, unde mai mulţi actori ai trupei de teatru timişorene Auăleu au fost luaţi la întrebări de jandarmi, imediat după ce au terminat o reprezentaţie a spectacolului „HUOOOOO!!!”.

Oamenii legii, jigniţi de textul piesei, au avut dificultăţi în a face diferenţa între actori şi rolurile pe care le joacă aceştia. Întregul scandal a fost filmat, fiind deja viral pe reţelele de socializare.

Duminică trupa de teatru independent Aăuleu s-a aflat la Iaşi, fiind invitată la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Public Tânăr (FITPT). Grupul timişorean a participat cu spectacolul „HUOOOO!!!”, o comedie despre o bătrână care vine prea devreme la un protest şi un jandarm care apără un gard.

Spectacolul s-a ţinut în aer liber, iar doi jandarmi aflaţi la faţa locului s-au simţit ofensaţi de textul piesei, arată tion.ro. Atunci a început un al doilea show, de data asta protagoniştii fiind oamenii legii. Ei le-au spus celor de la Auăleu că au adus atingeri instituţiilor statului şi că unii trecători s-ar fi plâns de limbajul piesei. Actorii au încercat să explice că există toate aprobările necesare pentru eveniment şi că ei nu pot să fie responsabili pentru limbajul personajelor pe care le joacă. Oamenii legii nu au vrut însă să înţeleagă diferenţa dintre realitate şi ficţiune. Nu au înţeles, de fapt, nici măcar atunci când una dintre actriţe le-a citit cuvânt cu cuvânt articolul din Constituţie care le dă dreptul să ironizeze instituţia pe care jandarmii o reprezintă. Înmărmuriţi de ridicolul situaţiei câţiva dintre spectatorii piesei au încercat să le explice jandarmilor că nu au niciun motiv să-i legitimeze pe actori. Într-un final, văzând supărarea actorilor şi a ieşenilor, oamenii legii au cedat.

Cei de la Auăleu au mai avut parte de un incident asemănător la Timişoara, atunci când mai mulţi poliţişti locali i-au luat la întrebări după o reprezentaţie a „Circus Mundi”. Din fericire, atunci oamenii legii au priceput repede despre ce e vorba.

 

Sursa: Cancan