Construcția din acest an a Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac este gata, şi sunt așteptați primii muşterii care îşi vor petrece noaptea în camerele de gheață. Conform conducerii hotelului, turiştii vin din Anglia, România şi Germania.

Cei care aleg să încerce experiența unei nopți la rece, sau cei care vin doar să viziteze Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, vor descoperi aici o mică Europă la înălțime, iar tema acestui an este Europa.

Fiecare din cele 14 camere a fost aranjată cu sculpturi în gheață, care să le ofere clienţilor ceva din atmosfera țării respective. Spre exemplu, în camera Franței, numită La maison parisienne, ei se vor întâlni cu Napoleon, sculptat în gheață, în camera Angliei cu Shakespeare, în cea a Italiei cu Cezar, iar în Salonul vienez cu Mozart.

Pentru musafirii care vor alege camera Spaniei, Spanish Kingdom, sculptorul în gheață Dumitru Moscu din Avrig, a reiterat atmosfera unei coride, cu un taur și toreador.

Camera României numită Odaia de Sus a fost împodobită cu o o sculptură care îl reprezintă pe Constantin Brâncuși și a sa Coloană a Infinitului și cu o statuie a lui Badea Cârțan.

În camerele de gheţă se vor întâlni temperaturi precum -2 și +2 grade Celsius. Fiecare cameră este dotată cu pat dublu, construit pe blocuri de gheață, acoperite cu scânduri din lemn peste care s-a așezat o saltea moale, pături călduroase și blănuri de oaie. Înainte de culcare turiştii primesc saci de dormit preîncălziți.

În hotel se află și un restaurant de gheață și un Ice Bar, unde clienţii pot încerca cocktailuri servite în pahare de gheață.

În acest an vor fi construite trei igluuri și Biserica de gheață.

O noapte de cazare într-o cameră din Hotelul de gheață costă 440 de lei, iar în igloo 660 de lei.
Cei care doresc doar să viziteze Hotelul de gheață trebuie să plătească un bilet de intrare, care costă 15 lei.

Pe langă costurile precedente se mai adaugă şi costul transportului cu telecabina, care este singura cale de acces la Bâlea Lac, pe perioada iernii.

O călătorie dus-întors cu telecabina între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, este de 60 de lei, cu 10 lei mai mult decât iarna trecută.