Mai multi oameni cu inima mare din Timisoara au sarit duminica in ajutorul celor batuti de soarta. Asa ca au dus mai departe campania „Imbraca si tu un copac cu haine” inspirata din Canada si preluata inclusiv de vecinii nostri bulgari.

 

 

Sarmanii au putut astfel sa-si aleaga simbolic din copaci imbracaminte groasa. Pentru nevoiasi ajutorul a fost binevenit.

Reporter: „E masuara care trebuie?”
Femeie sarmana: „Da, ca eu sunt mica nu sunt mare. Ne ajuta cat de cat, oricum ii bun pentru saraci, pentru noi ii bun ca nu am casa nu am masa, nu am familie si nu am posibilitate sa imi iau haine sau sa imi cumpar ce imi trebuie ca o femeie.”

Localnic: „Decat sa le arunci hainele sau poate nu le mai porti si le tii in dulap, poate unii chiar au nevoie de ele.”

Localnic: „Pentru suflete care au mai putin in viata asta si nu au fost asa norocosi incercam sa ajutam si noi cum putem. Ne strangem destui si cred ca o sa fie suficiente si de femeie si de barbati. Incercam sa acoperim o gama mai larga.”

Actiunea ii vizeaza in primul rand pe cei care traiesc pe strazi si nu au bani sa isi cumpere imbracaminte groasa, atat de necesara in timpul iernii.

Om al strazii: „Geaca, pantaloni, tricou, fular si adidasi.”
Reporter: „Cum ti se pare gestul asta?”
Om al strazii: „Frumos, foarte frumos.”

Actiunea – la care au participat in jur de 30 de persoane – a fost organizata de o fundatie.

 

haine in copaci

 

Denisa Ardelean, organizator: „Pentru ca da, oamenii au nevoie de imbracaminte pentru sezonul asta rece, stiti foarte bine ca sunt multe cazuri de oameni care ingheata pe strada si atunci e un mic efort poate, nici macar nu e efort din partea noastra, toti avem haine pe care nu le folosim in dulapuri si cu atat mai bine le putem da altora carora le sunt utile.”

Participantii isi propun sa nu se opreasca aici convinsi de faptul ca orice fapta buna este rasplatita la un moment dat.

 

Sursa: StirileProTv