Ion Mihai Giuran este un pensionar de 86 de ani care a făcut un gest impresionant. Acesta a donat Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina două incubatoare pentru nou-născuţii aduşi pe lume înainte de termen.

Ion Mihai Giuran s-a născut la Piatra-Olt în 1930, încă a urmat cursurile Universităţii din Iaşi. După terminarea studiilor, bărbatul a fost încadrat profesor la Liceul „Radu Greceanu” Slatina. Viaţa lui nu a fost deloc uşoară, acesta trecând timp de 14 ani prin puşcăriile comuniste, dar a reuşit cu sprijinul prietenilor săi englezi şi americani să plece la Londra.

„În 1977 eram în pericol să fiu rearestat. Eu am ţinut corespondenţa cu un englez şi cu alţi prieteni americani care m-au ajutat să plec din ţară. Securitatea a aprobat în cele din urmă plecarea mea la Londra, unde am lucrat 18 ani, o perioadă foarte lungă am predat engleza. De aici îmi vine pensia”, spune profesorul de engleză.
A donat 350 de volume Bibliotecii Judeţene

În 2002, a fost înfiinţată o secţie de limbă engleză în Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, prilej cu care pensionarul a donat peste 350 de volume. „Am ajutat la crearea unei biblioteci de limba engleză. La început am dat cele mai importante 350 de volume, apoi am cărat de la Londra tot timpul cărţi. Am donat cele mai bune dicţionare, cărţi de literatură universală şi altele”, a spus profesorul de engleză.

Deoarece nu are copii, Ion Mihai Giuran a donat două incubatoare Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, valoarea acestora fiind de 21.000 de euro.

„Este minunat să poţi salva copii. Se spune că suntem ţara cu o mare mortalitate în rândul nou-născuţilor. Oamenii cu bani ar trebui ca şi ei să facă astfel de gesturi. Îmi place să fac bine şi am căutat să fac bine. Dacă donezi copiilor, faci un lucru sfânt, nobil”, a spus Mihai Giuran.