Incident grav la o scoala din Arad, unde unui elev i s-a facut rau dupa ce a fumat cannabis. Asistenta medicala a scolii i-a acordat imediat primul ajutor, pana la sosirea ambulantei, iar adolescentul a fost transportat la spital.

Elevul este in clasa a 10-a si are 16 ani. In pauza a iesit in curte si s-a ascuns intr-un gang unde a fumat tigara. I s-a facut imediat rau, iar o colega a fugit sa ceara ajutor. In acea scoala exista camere de supraveghere, insa acestea nu acopera si zona unde baiatul s-a ascuns. Adolescentul si-a revenit, dar a fost dus totusi la spital, pentru supraveghere. Intre timp insa, DIICOT Arad a inceput o ancheta in acest caz: autoritatile trebuie sa afle cum au ajuns substantele interzise in unitatea de invatamant.

Incidentul a avut loc chiar in prima pauza, intr-o zona care nu este supravegheata de camerele video. Se banuieste ca elevul a primit tigara de la o colega de clasa, care a procurat-o la randul ei de la un elev mai mare.

Asistenta medicala din scoala a fugit imediat sa il ajute pe baiat. Intre timp, a fost chemata si ambulanta.

Andreea Ciocarlan, asistent medical scolar: „L-am gasit cazut in stare incostienta in curtea din spate a scolii, m-am uitat la victima am vazut ca e in stare inconstienta l-am asezat in pozitia laterala de siguranta, am chemat salvarea am anuntat familia.”

Merea Mircea, director medical ambulanta Arad: „Dupa ce i-au acordat masurile de prim ajutor pregatindu-se pentru transportul copilului la spital acest intre timp si-a revenit putand da relatii despre identitatea lui varsta nume. Copilul care recunoaste ca fumeaza de mai multi ani a spus ca inainte sa i se faca rau ar fi primit o tigara de la cineva care bineinteles a fumat-o.”

Dupa ce isi va reveni complet, elevul va fi nevoit sa le spuna anchetatorilor de unde avea substantele. Apoi, cel mai probabil, autoritatile vor extinde cercetarile.

 

Sursa: StirileProTv