Un incident extrem de grav s-a petrecut la Penitenciarul Poarta Alba. O angajata a fost sechestrata de doi detinuti, au obligat-o sa mearga in baia clubului de activitati si apoi amenintata cu un cutit improvizat.

Cei doi detinuti aflati in regim semideschis au avut intentia sa o violeze pe femeie, sustin anchetatorii. Cu un curaj extrem, angajata a reusit sa-i convinga pe cei doi sa o lase in pace.

Incidentul s-a petrecut joi cand detinutii se aflau in zona clubului de activitati.

Anchetatorii si conducerea Penitenciarului Poarta Alba nu au dezvaluit daca angajata atacata ii supraveghea pe cei doi sau ce rol avea ea in zona clubului.

Cert este ca indivizii au fortat-o sa se indrepte spre grupul sanitar al clubului, au amenintat-o cu un cutit improvizat si au intentionat sa o agreseze sexual.

Cu o stapanire de sine demna de invidiat, angajata a reusit sa-i convinga pe cei doi detinuti sa o lase in pace dupa negocieri care au durat aproape 10 minute.

Cand a scapat de cei doi femeia a anuntat conducerea Penitencialului care a declansat imediat o ancheta si a solicitat si ajutorul procurorilor de la Parchetul Medgidia.

Potrivit anchetatorilor, cei doi detinuti risca pana la zece ani de inchisoare pentru lipsire de libertate.

Pe de alta parte, reprezentantii Sindicatului Omnia din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarului solicita demiterea conducerii de la Poarta Alba.

Sindicalistii sustin ca angajatii de la Poarta Alba sunt extrem de putini si sunt expusi in permanenta pericolului.

 

Sursa: StirileProTv