In documentarul „Misterul Putin”, difuzat saptamana trecuta de France 5, jurnalistul Nicolas Henin a dezvaluit cuvintele „insultatoare” si „umilitoare” pe care i le-a spus intr-o zi Vladimir Putin lui Nicolas Sarkozy.

Istoria dateaza din iunie 2007, in cursul summitului G8. Nicolas Sarkozy tocmai fusese ales presedinte al Republicii. El nu stia inca, dar se pregatea sa traiasca una din cele mai mari umilinte din viata sa. Aceasta are loc intr-o discutie intre patru ochi cu Vladimir Putin.

Hotarat sa-si impuna opinia in fata presedintelui rus, seful statului francez ii spune ca va fi intransigent in o serie de puncte sensibile, in special in privinta mortilor in Cecenia. Vladimir Putin asculta si nu spune nimic… pentru a-si umili mai bine interlocutorul in continuare, asa cum relateaza jurnalistul Nicolas Henin in documentarul „Misterul Putin”, difuzat la 15 decembrie de France 5.

„Bine, atunci o sa-ti explic. Vezi tu, tara ta este atata. Tara mea, este atata”, ar fi spus conducatorul rus, mimand cu mainile. si Vladimir Putin continua:”si acum, din doua una: sau tu continui pe acest ton si te strivesc, sau te opresti sa vorbesti asa si vei vedea. Tu tocmai ai devenit presedinte al Frantei, iar eu pot sa fac din tine regele Europei”.

„Uluit” de acest „discurs punctat de insulte si de cuvinte umilitoare”, Nicolas Sarkozy a iesit total ametit din aceasta intrevedere cu omologul sau rus… parand total pierdut la conferinta de presa ce a urmat. Jurnalistii prezenti in sala au remarcat, de altfel, comportamentul straniu al presedintelui francez, dar s-au gandit atunci ca cei doi barbati bausera pur si simplu prea multa vodca.

Dar realitatea este ca Nicolas Sarkozy era „K.O. in picioare”.

 

Sursa: StirileProTv