Este un final negru de an pentru sute de oameni care au ramas fara bijuteriile de familie dupa ce le-au amanetat, iar una dintre angajate a golit seiful respectivei firme.

Astfel, inele, bratari si chiar coliere cu diamante in valoare de peste 100 de mii de euro, au disparut pur si simplu. Innebuniti, pagubitii au depus plangeri la politie, dar ancheta este anevoioasa pentru ca hoata a amanetat la randul ei tot aurul.

 

Nicolae Tanase, pagubit: „M-am dus la caserie sa dau banii si sa-mi scot obiectele. Domnisoara de la caserie mi-a spus: Imi pare rau obiectele dvs. nu se mai afla aici.”

La un asemenea raspuns, un barbat a fost cat pe ce sa cada din picioare. A amanetat bijuteriile familiei in valoare de 20 de mii de euro, dar a aflat ca peste noapte au disparut!

Nicolae Tanase, pagubit: „Inele, lanturi, bratari, colier. Printre ele este si-un colier cu diamant, undeva la 8.000 de euro.

In aceeasi situatie este si o femeie care are de recuperat de la casa de amanet aproape 100 de grame de aur, pentru care a imprumutat 3.000 de lei.

Elena Gagiu, pagubita: „Explicatia angajatei a fost ca obiectele nu se mai afla acolo. In moemtnul acela am simtit ca mi se face rau. Eram cu un copil in brate de un an si am simtit, pur si simplu, ca mi se face rau.”

„Cum adica eu aveam incredere in ei si ei isi bat joc de mine, si platesc si comision, am platit 250 de euro, pe luna.”

Elena Gagiu, pagubita: „Sunt foarte multe grame de aur lasate intr-o suma de nimic, pentru care ei acum le-ar conveni sa nu se mai gaseasca aurul. Nu compari aur de 100 de grame lasat in 3500 – 4000 de lei.”

Ancheta politiei a scos la iveala faptul ca cea care ar fi luat aurul oamenilor este o angajata, in varsta de 28 de ani. Ea ar fi a inlocuit bijuteriile pretioase cu replici din metal comun, iar sefii ei nu si-au dat seama ca din seif lipsesc kilograme intregi.

Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei: „Vorbim de un dosar de delapidare. Vorbim de trei kilograme de aur, bijuterii care au fost recuperate de politistii sectorului 1. Prejudiciul estimat este de aproape 100 de mii de euro.”

Grav este ca hoata a amanetat si ea bijuteriile. Asta inseama ca, anchetatorii trebuie sa identifice locurile in care le-a lasat in speranta ca nu au fost dejat vandute.

 

Sursa: StirileProTv