Conacul Bratienilor din Arges, localitatea Ratesti, a fost vandut pe OLX pentru suma de 35.000 de euro. Proprietarii, doi cetateni italieni, au semnat deja un antecontract de vanzare-cumparare cu un bucurestean.

Iata cum suna anuntul de pe OLX: “In primul rand aveti ocazia sa cumparati o poveste. O poveste extraordinara a unei familii de exceptie! O familie adanc impamantenita in istoria neamului romanesc! Conacul ce a apartinut istoricului Gheorghe I.I.C. Bratianu este situat in satul Tigveni, comuna Ratesti, judetul Arges, cu o suprafata de teren de 10.000 mp, opt camere la parter, cladirea nu este locuibila, se afla inventariata in patrimoniul national al Romaniei la clasa B, terenul si casa au documente in regula, cadastru intabulat, studiu geofizica, releveu arhitectural achitat, etc, racordata la reteaua de energie electrica mono si trifazic, apa curenta la poarta, canalizare proprie, deschidere stradala 65 m, in centrul comunei, vizavi de postul de politie, la est biserica ortodoxa a Parohiei Tigveni I Vale Arges. Preţ: 40.000 Euro negociabil – conacul impreuna cu terenul aferent, un hectar.(…)”

Conacul Bratienilor de la Ratesti a fost construit in 1925 si refacut in 1958. Noul proprietar este un bucurestean pasionat de istoria Bratienilor, care intentioneaza sa il restaureze si sa il transforme in locuinta proprie.

Scos la vanzare de 6 ani, conacul a fost “vanat” de o multime de cumparatori de nationalitati diferite: francezi, italieni, chinezi, chiar si un grup de evrei. A fost vandut acum pentru 35.000 de euro.

(Sursa: Mediafax)