Un bărbat originar de România a fost răpit de către câţiva indivizi înarmaţi, care până la această oră au rămas neindentificaţi.

Un român a fost răpit în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi, afirmă surse citate de publicaţia nigeriană Daily Post. Românul ar fi fost răpit în seara de luni, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei, în urma unui schimb de focuri. Autorităţile nigeriene au anunţat că au început operaţiunile de căutare şi salvare în acest caz.

Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident. Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român.

Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident. Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român.

De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, a fost activată Celula de Criză, fiind iniţiate procedurile specifice în astfel de cazuri. Având în vedere sensibilitatea situaţiei, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate.

 

Sursa: Cancan