Situata intr-o zona cu un deosebit potential turistic, atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara, pensiunea Casa Montana Ranca se afla in statiunea Ranca, la o altitudine de 1800m.

Climatul ozonat, tonifiant, indeamna la odihna si recreere, la drumetii montane si practicarea sporturilor de iarna. Numeroasele variante de trasee fac din Rânca un adevarat centru al practicarii mountain bike-ului dar si ciclismului pe sosea. Iarna este o zona ideala pentru ski, snowboard si free-ride.

Zapada cade din septembrie si se mentine pâna in mai. in momentul de fata exista trei pârtii de ski amenajate cu instalatii de teleski ( una din pârtii este dotata si cu instalatie de nocturna) si un complex natural de partii perfecte pentru freeride pe Cornesu Mic (diferenta de nivel 200 m) si Vf. Papusa (diferenta de nivel 910 m) cu acces direct din cel mai inalt drum alpin din tara Ranca – Obarsia Lotrului cunoscut si sub numele de Transalpina (o treime din acest drum este situat la peste 2000 de metri altitudine).

Pensiunea Casa Montana a fost deschisa la 1 decembrie 2007. Oaspetii nostri vor beneficia de conditii excelente de cazare si se vor putea bucura de extraordinara priveliste ce inconjoara pensiunea. Pensiunea este compusa din living unde iarna te poti relaxa langa semineu, dotat cu tv, home cinema, p.c., o sala de mese, o camera incalzita pentru depozitarea echipamentului de ski si snowboard, o terasa spatioasa cu gratar. La etajul 1 sunt 3 camere duble cu baie proprie, iar la etajul 2, 1 camera dubla cu baie proprie si un apartament spatios cu baie proprie si terasa cu o priveliste superba catre Vf. Papusa .