Cetăţenii din Braşov au asistat la un episod cu totul ieşit din comun, care i-a băgat în sperieţi după ce s-au trezit că din cer pică tone de peşte congelat.

Braşovenii au observat în ultimele zile cum nişte avioane uşoare survolau deasupra judeţului şi din ele erau aruncate sute de kilograme de peşte congelat. Explicaţia este următoarea: a fost declanşată o amplă acţiune la nivel naţional de vaccinare a animalelor, în special a vulpilor, împotriva rabiei, sau, pe înţelesul tuturor, a turbării, scrie newsbv.ro.

Douăzeci de tone de peşte congelat sunt aruncate cu ajutorul a zece avioane ultrauşoare spre zonele împădurite din judeţele Argeş, Sibiu,Braşov, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Arad, Mehedinţi şi Gorj. Acţunea face parte din campania de toamnă de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei.Cum aceste animale sunt atrase de peşte, atunci când îl vor mânca vor fi automat şi vaccinate împotriva turbării, fiecare bucată de peşte având încorporată o pastilă împotriva acestei boli. De asemenea, potrivit datelor oficiale, de 8 ani, de când se desfăşoară astfel de acţiuni nivelul de îmbolanvire a scăzut la nivel naţional.

 

Sursa: Cancan