Un tânăr afgan, în vârstă de 17 ani, solicitant de azil, a rănit grav, luni seară, cu toporul şi cuţitul trei pasageri ai unui tren din Germania, înainte de a fi ucis de poliţie după un atac calificat ca „posibil atentat islamist”.

Incidentul s-a produs în jurul orelor 21.15 (19.15 GMT) la bordul unui tren regional care făcea legătura între oraşele Treuchtlingen şi Würzburg, în landul Bavaria.

„Cu puţin timp înainte să ajungă la Würzburg, un individ a agresat pasagerii cu un topor şi un cuţit”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

„Sunt trei răniţi grav şi mai multe persoane rănite uşor”, a adăugat purtătorul de cuvânt. În total, 14 persoane au primit ajutor pentru şoc psihologic.

„Autorul faptelor a reuşit să fugă din tren, poliţia a plecat în urmărirea lui şi în cadrul acestei urmăriri a deschis focul asupra agresorului şi l-a ucis”, a precizat el.

Potrivit ministrului regional de interne, Joachim Herrmann, o unitate specială de intervenţie a poliţiei germane (SEK), care a pornit pe urmele lui, a deschis focul atunci când tânărul a încercat să îi atace pe membrii acesteia cu armele avute asupra lui. Unitatea se afla din întâmplare în oraş, pentru o altă misiune, şi a putut interveni atunci când a fost dată alarma.

Autorul agresiunii este un tânăr „afgan de 17 ani”, solicitant de azil ajuns singur, fără familie, în Germania, a făcut cunoscut ministrul bavarez de interne.

El locuia în localitatea Ochsenfurt, învecinată cu locul unde a avut loc atacul, şi fusese luat în îngrijire de o familie gazdă, fiind minor, a declarat el la postul naţional de televiziune ARD.

Purtătorul de cuvânt al ministrului, Oliver Platzer, a afirmat că „este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist”, subliniind că agresorul a strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului.

Cu toate acestea, autorităţile locale au menţionat că trebuie aşteptat rezultatul anchetei pentru a se pronunţa definitiv.

 

Sursa: Agerpress