În aceste momente, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, audierile personalului medical care a fost implicat în cazul lui Ioan Gyuri Pascu sunt în plină desfăşurare.

În dimineaţa de luni, s-a dat startul unei ample anchete în cazul morţii artistului Ioan Gyuri Pascu, aceasta fiind în plină desfăşurare. Poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB au solicitat, vineri, mai multe documente de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti — Ilfov şi SMURD.

La scurt timp, procurorii au deschis un dosar penal in rem în care se efectuează cercetări în legătură cu împrejurările morţii artistului. În acest caz, săptămâna trecută, au fost începute mai multe anchete privind modul în care a intervenit ambulanţa la locuinţa actorului. O anchetă internă a fost declanşată la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF). Ulterior, Comisia de disciplină a SABIF l-a audiat pe medicul care s-a deplasat prima dată la Gyuri Pascu, a solicitat Comitetului Director sancţionarea lui şi şi-a declinat competenţa în ceea ce priveşte acuzaţia de malpraxis. Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu, scrie Agerpres.

Şi reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la SABIF, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia la domiciliul artistului.Ulterior, Ministerul Sănătăţii a anunţat că datele obţinute de echipa de control denotă o posibilă abordare terapeutică „superficială“ din partea medicului în modul de gestionare a cazului actorului Ioan Gyuri Pascu.

Totodată, conducerea SABIF a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz atunci când Ambulanţa a fost solicitată la Ioan Gyuri Pascu pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la urgenţele de cod roşu şi că există diferenţe între timpul în care ajuns notat în fişa de intervenţie şi cel real.

În dimineaţa zilei de 26 septembrie, au fost primite trei apeluri la 112, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

„În urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti, au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul descris de dumneavoastră şi petrecut în data de 26 septembrie anul curent, la orele 3:23, 4:42 şi 4:53“, se arată într-un răspuns oficial al STS. Ioan Gyuri Pascu a decedat luni, 26 septembrie, la vârsta de 55 de ani.

 

Sursa: Cancan