Adunarea generala extraordinara a actionarilor RCS&RDS, companie controlata de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a decis in data de 3 octombrie sa contracteze una sau mai multe finantari in valoare totala de pana la opt sute de milioane euro, pentru o durata care nu va depasi 10 ani si care vor fi folosite in scop de refinantare a datoriilor Societatii, precum si in alte scopuri stabilite de Consiliul de Administratie, potrivit unei decizii publicate marti, 11 octombrie, in Monitorul Oficial.

Actionarii RCS&RDS au decis sa imprumute pana la 800 de milioane euro
Adunarea generala extraordinara a actionarilor RCS&RDS, companie controlata de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a decis in data de 3 octombrie sa contracteze una sau mai multe finantari in valoare totala de pana la opt sute de milioane euro, pentru o durata care nu va depasi 10 ani si care vor fi folosite in scop de refinantare a datoriilor Societatii, precum si in alte scopuri stabilite de Consiliul de Administratie, potrivit unei decizii publicate marti, 11 octombrie, in Monitorul Oficial. RCS&RDS avea la sfarsitul anului 2015 datorii de peste 4,4 miliarde lei, mai mult decat Orange si Vodafone impreuna, dar mai putin decat fostul Cosmote, ale carui datorii depaseau 5,1 miliarde lei.
„Se aproba punctul de pe ordinea de zi cu privire la contractarea de catre Societate a uneia sau mai multor finantari in valoare totala de pana la opt sute de milioane euro sau echivalentul acestei sume in orice alta moneda, pentru o durata care nu va depasi zece ani si care vor fi folosite in scop de refinantare a datoriilor Societatii, precum si in alte scopuri stabilite de Consiliul de Administratie.
Astfel de finantari (denumite in continuare in mod generic ‘Finantarile’) pot fi obtinute atat (i) prin intermediul pietelor de capital internationale si/sau locale, inclusiv, fara a se limita la, prin emisiunea unor obligatiuni si/sau altor instrumente financiare de credit, si/sau (ii) de la banci, institutii financiare, fonduri de investitii, romanesti sau internationale si/sau de la orice alte entitati private (afiliate sau terti), inclusiv, fara a se limita la, prin incheierea unuia sau a mai multor contracte”, se arata in decizia publicata marti in Monitorul Oficial.

RCS&RDS avea la sfarsitul anului 2015 datorii de peste 4,4 miliarde lei, mai mult decat Orange si Vodafone impreuna, dar mai putin decat fostul Cosmote, ale carui datorii depaseau 5,1 miliarde lei.
Captura Monitorul Oficial”Se aproba punctul de pe ordinea de zi cu privire la contractarea de catre Societate a uneia sau mai multor finantari in valoare totala de pana la opt sute de milioane euro sau echivalentul acestei sume in orice alta moneda, pentru o durata care nu va depasi zece ani si care vor fi folosite in scop de refinantare a datoriilor Societatii, precum si in alte scopuri stabilite de Consiliul de Administratie.

De asemenea, AGEA a respins punctul de pe ordinea de zi cu privire la contractarea de catre Societate a uneia sau mai multor finantari in valoare totala de pana la sase sute de milioane euro sau echivalentul acestei sume in orice alta moneda, pentru o perioada care nu va depasi zece ani. (..).

 

Sursa: StirileKanalD