Dupa Constanta si Iasi, a sosit acum si la Timisoara expozitia scaunelor de masina recuperate din cumplite accidente rutiere.

Campania Politiei Rutiere este menita sa traga un semnal de alarma si sa-i determine pe soferi si pasageri sa poarte la fiecare calatorie, oricat de scurta, centura de siguranta. In centrul Timisoarei, cele 15 scaune auto au fiecare expusa o poveste. Iar deznodamintele te pun pe ganduri.

Inregistrare aflata pe un scaun: „S-a intamplat la intorsura Buzaului. O zi pe care nu o pot uita. Florin, cel care ma ocupa le promisese tuturor o aventura pe munte, era atat de relaxat, de asta a ales sa-mi puna mie centura lui. Cei mici erau in spate, se jucau cu tableta, iar doamna Georegescu se uita la peisaje, Florin a zis „ce bine e fara traficul din oras”. Astea au fost ultimele lui cuvinte.

Este doar una dintre cele 15 povesti ale scaunelor expuse. Cei care se opresc sa asculte ori sa citeasca, pot afla cat de mult a insemnat purtarea centurii de siguranta, sau cum absenta ei, a dus la dezastru.

Sofer: „Centura, daca nu o ai, viata e distrusa. Sunt foarte binevenite. Centura de siguranta, cand dimineata te speli pe ochi asa ar trebui si centura de siguranta, cand te-ai urcat in masina ti-ai pus centura, pentru ca simti ca ai siguranta familiei, siguranta personala.

Sofer: „Ideea e buna, ceea ce vedem e tragic. Cine pricepe treaba asta are o sansa in plus si mai ales la nebunia asta de pe sosele. Din 100 de masini pe sosea 3, 4 ar trebui sa nu aibe carnet toata viata si alti 20 amendati la sange, asta-i realitatea.

O doamna s-a intalnit cu fetita ei in pauza de masa si citesc impreuna povestile scaunelor. Lectii dure, in care centura de siguranta face diferenta dintre viata si moarte.

Femeie: „Da, mami. Centura de siguranta, daca Doamne fereste se intampla un accident, centura te protejeaza.

Scaunele vor ramane in centrul Timisoarei timp de cateva zile.

 

Sursa: StirileProTV