Cu siguranţă nu puţine au fost momentele când fiecare dintre noi s-a confruntat cu problema bateriei de la telefon care stă să se descarce complet dintr-o clipă în alta, mai ales în momentele în care avem cu adevărat nevoie de dispozitivele de ultimă generaţie.

Problema bateriilor veşnic pe punctul de-a se descărca ar putea deveni istorie, asta deoarece o studentă a Universităţii din California a făcut o descoperire în ceea ce priveşte modul de încărcare a telefoanelor de ultimă generaţie. Mya Le Thina ajuns la o concluzie cât se poate de simplă, după doar câteva ore petrecute în laborator, alături de alţi colegi. Ea a descoperit un mic truc şi a reuşit să inventeze bateria care ar putea să reziste 400 de ani, iar totul s-a întâmplat din greşeală, când făcea câteva teste în ceea ce priveşte nanotehnologia.

Când şi-a dat seama că a descoperit bateria care a rezistat la 200 de mii de cicluri de încărcare, în doar 3 luni de zile, a ştiut că trebuie să continuie studiile pe această arie. Aşa că, au mai urmat câteva luni în laborator, acolo unde a perfecţionat respectiva baterie care se reîncarcă de una singură, făcută dintr-o plăcuţă de aur şi gel electrolit.

În clipa în care Mya Le Thin şi-a prezentat invenţia, cei aflaţi la conducerea Universităţii din California au numit-o „pură nebunie“ şi au crezut că iniţial studenta glumeşte.

Însă, când au văzut cu ochii lor bateria care ar putea rezolva problemele tuturor utilizatorilor de smartphone, au decis să facă mai multe teste, ajungând la concluzia că aceasta nu se va descărca în următorii 400 de ani.

 

Sursa: Cancan