Un grav accident de circulaţie s-a produs joi dimineaţa în Bistriţa-Năsăud. Două microbuze, unul de persoane şi altul de marfă, s-au ciocnit într-o curbă. Cel puţin 10 persoane au fost rănite.

La faţa locului a fost instituit planul roşu de intervenţie. Au venit patru echipaje SMURD, dintre care unul de terapie intensivă. Trei dintre persoanele accidentate au avut nevoie de îngrijiri de specialitate şi au fost transportate la spital, celelalte şapte refuzând internarea. Una dintre cele spitalizate este în stare mai gravă.

Nu se cunosc încă cauzele accidentului, pasagerii precizând că dormeau în momentul impactului şi nu-şi excplică cum şoferul a pierdut controlul volanului. Microbuzul venea din Republica Moldova şi se îndrepta spre Paris.

„ISU Bistriţa a instituit cod roşu de intervenţie. Salvatorii au găsit 10 victime, dintre care două încarcerate, conducătorii auto din cele două microbuze. Aceştia din urmă au fost extraşi din microbuze de către pompierii militari în aproximativ 25 de minute. Erau conştienţi şi cooperanţi. Au fost predaţi echipajelor medicale pentru evaluare. Toate cele 10 victime au fost evaluate din punct de vedere medical, 3 au ajuns la spital, două la Bistriţa şi una la Beclean, iar restul de 7, după ce au fost evaluate, au refuzat transportul la spital”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa.

 

Sursa: Cancan