Alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite a pus România pe jar. Au curs lacrimi, a curs cerneală, au curs statusuri fataliste şi apocaliptice. Dar s-a întrebat cineva cum ne poate afecta alegerea lui Donald Trump cu adevărat?

  1. Donald Trump a anunţat, în campanie, că e nemulţumit de contribuţia celorlalte ţări în NATO şi că nu va fi dispus să ajute ţările din Europa de Est în cazul unui atac rusesc, în aceste condiţii. În plus, e prieten bun cu Putin. Mesajul pare clar: ”Descurcaţi-vă singuri!”. Cum ruşii au mai intrat şi în Crimeea fără să se supere nimeni pe ei, anul trecut, avem o veste bună şi una proastă. V-o spunem doar pe aia bună: Campionatul Mondial din Rusia 2018 s-ar putea juca şi la Bucureşti.  Ura!

 

  1. În trecut, Cancan v-a dezvăluit că Donald Trump a avut o iubită româncă. În virtutea acestei foste relaţii cu România, putem spera la un parteneriat bilateral de investiţii care să vizeze un sprijin american pentru o mai bună funcţionare a magazinelor de haine, barurilor specializare în cocktailuri şi-a celor de striptease.

 

  1. Un miliardar habotnic, misogin, rasist şi cu renume de clovn a ajuns în fruntea celei mai puternice ţări din lume. Asta poate constitui un model pentru câţiva miliardari de acelaşi gen de la noi, care, nerealizând potenţialul calităţilor pe care le au, s-au mulţumit să se plafoneze investind în sport.

 

  1. Donald Trump nu crede în încălzirea globală şi s-ar putea ca din noua sa calitate de preşedinte al Americii să oprească lupta energică a SUA împotriva combustibilor fosili. De asemenea, el a anunţat că-şi doreşte o revitalizare a producţiei interne americane, în special a industriei producătoare de autoturisme. Cum americanii ştiu să facă doar maşini cu motoare uriaşe care consumă pe măsură, mesajul e clar: taxa de mediu va fi consultativă, iar noi ne vom putea bucura din nou de motoare de 7-8 litri, ba chiar de 27 de litri (de ce nu?), cum era The Merlin-ul celor de la Rolls Royce.

 

  1. Unul dintre principalii adversari ai lui Donald Trump este China, despre care spune că ”fură” miliarde de dolari din America anual şi că nu poate pretinde să fie o putere economică din moment ce are cetăţeni cărora nu li se respectă drepturile fundamentale. În aceste condiţii, ne putem aştepta ca Dragonul Roşu şi Europa (uriaşele pieţe chinezeşti de la marginea Bucureştiului) să fie distruse şi pe locul ruinelor lor să se facă un Disneyland mare, în care Mickey Mouse va fi destituit din funcţia de gazdă şi lider al grupului şi în locul său va fi numit (cine altul?) Donald.

 

Sursa: Cancan